9 december 2017 In de media

Spijt van rellen rond wedstrijd Vitesse

De laatste zeven van de in totaal 108 verdachten van de rellen voor de wedstrijd Vitesse- Southampton stonden gistermorgen voor de rechter.
De officier van justitie eiste werkstraffen van 40 tot 100 uur voor hun aandeel in de vechtpartijen op 6 augustus 2015.

De zeven supporters kwamen uit Arnhem (26), Bemmel (21), Driel (24), Doorwerth (31), Duiven (26), Westervoort (39) en Zevenaar (26). Hun aanwezigheid op de Korenmarkt tijdens de gevechten tussen Engelse en Nederlandse supporters konden ze niet ontkennen. De beelden van bewakingscamera's op vooral de Korenmarkt spraken voor zich. Op grote schermen in de rechtszaal waren de verdachten met behulp van cirkels en pijlen overduidelijk te herkennen.

,,Het heeft daar goed geknetterd in de Arnhemse binnenstad'', zei officier van justitie Robert-Jan Wiegant. ,,Wat precies de aanleiding is, weten we niet.''

De politie arresteerde in één café zo'n 70 supporters. Daarna volgden op basis van camerabeelden en bevindingen van supportersbegeleiders en politie nog eens 38 aanhoudingen. Ongeveer de helft van alle zaken werd geseponeerd. De hoogste straf was een werkstraf van 140 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

De zeven die gisteren moesten voor komen hadden allemaal spijt van hun daden. Ze merkten wel op dat ze een wachttijd van 2,5 jaar wel erg lang vonden. Of de rechter daar rekening mee gaat houden wordt duidelijk op 22 december, de dag van de uitspraak.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: