30 oktober 2011 In de media

Spits Bony zet Vitesse in Doetinchem één punt achter PSV en FC Twente

Vitesse is nog maar één punt verwijderd van de tweede plaats in de Eredivisie. De ploeg van John van den Brom mocht Wilfried Bony zondag bedanken voor het behalen van de overwinning op De Graafschap: 0-1.

In een matige eerste helft zorgde enkel de talentvolle Marco van Ginkel voor een hoogtepuntje. De 18-jarige middenvelder plukte de bal op magistrale wijze uit de lucht en bediende in één beweging de aanvaller Bony, die de oogstrelende aanname van Van Ginkel niet met een doelpunt wist te belonen. De Graafschap ging op jacht naar de derde overwinning van het seizoen, maar verscheen slechts sporadisch voor het doel van Eloy Room.

Ook na de tijdelijke onderbreking viel er weinig te beleven op De Vijverberg. Slechts een doelpunt van Bony deed de stand op het scorebord veranderen. Jan-Arie van der Heijden stuurde Nicky Hofs diep. De 28-jarige aanvallende middenvelder bediende Bony, die tussen drie verdedigers van De Graafschap aan kon tekenen voor de enige goal van het duel.

Vitesse hield tot dusver het vaakst de nul in de Eredivisie. Vandaag lukte dat de Arnhemmers voor de vijfde keer. De formatie van Van den Brom staat nu één punt achter PSV en FC Twente. De Graafschap blijft vijftiende.

Vitesse gaat op zaterdag 5 november op bezoek bij NAC Breda.

Elf

Hoofdsponsor: