26 augustus 2016 In de media

Spitsen laten zich gelden tijdens puntendeling

Vitesse en Utrecht] Vitesse en FC Utrecht hebben in het Gelredome de punten gedeeld (1-1).
De spitsen Ricky van Wolfswinkel en Sébastien Haller waren met een doelpunt belangrijk voor hun ploeg.

Op bezoek in Arnhem hoopte FC Utrecht voor de eerste competitiezege van het seizoen te zorgen. De Domstedelingen begonnen zonder aanwinsten Menno Koch, Richairo Zivkovic en Edson Braafheid. Vitesse, dat vorige week met 0-1 won bij Roda JC Kerkrade, startte ongewijzigd. Dat betekende onder meer dat Ricky van Wolfswinkel tegen zijn oude club mocht beginnen.

Vitesse trok in de eerste helft het initiatief naar zich toe en drukte Utrecht achteruit. Na vier minuten moest Utrecht-doelman Robbin Ruiter al handelend optreden na een inzet van Milot Rashica. Na 27 minuten was het wel raak toen Van Wolfswinkel op aangeven van Rashica een niet te missen kans benutte: 1-0. Vlak daarvoor voorkwam Eloy Room dat Utrecht op voorsprong kwam door een schot van Willem Janssen te keren.

Haller
Ook na rust bleef Vitesse de bovenliggende partij, maar na 67 minuten kwam Utrecht uit het niets op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Giovanni Troupée kopte Sébastien Haller de bal achter Room: 1-1. De spits juichte niet, wat wellicht duidt op een aankomende transfer? Voor Haller was het zijn derde competitietreffer van dit seizoen.

In het restant van het duel werd niet meer gescoord, waardoor Utrecht nog altijd wacht op de eerste competitiezege van het seizoen. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft drie punten verzameld en staat vijftiende. Vitesse is vierde met zeven punnten.