14 juli 2012 In de media

Spitsen trefzeker in oefenduel vs FC Den Bosch

Vitesse oefende zaterdagmiddag achter gesloten deuren tegen FC Den Bosch. In Hoenderloo wonnen de Arnhemmers met 3-2 na een 2-0 achterstand.
Doordat het duel tweemaal werd verboden op Brabants grondgebied werd besloten het duel in Hoenderloo achter gesloten deuren af te werken. Gesloten was de Arnhemse defensie in het eerste half uur allerminst. Doelman Velthuizen voetbalde na vier minuten verkeerd uit en na een half uur spelen verdween een vrije trap ineens achter Velthuizen. Nog voor rust zorgde Wilfried Bony met een verwoestend schot via de onderkant van de lat voor de aansluitingstreffer.

Direct na rust zette Jonathan Reis beide ploegen weer op gelijke hoogte. Op aangeven van Ismail Aissati werkte de Braziliaan de bal onhoudbar in de lange hoek. Vitesse domineerde de tweede helft en zag Marco van Ginkel nog de paal raken. Toch trokken de geel-zwarten aan het langste eind. Invaller Mike Havenaar won het luchtduel (slim) van de doelman en kon de bal vervolgens in het lege doel tikken: 3-2.

Vitesse vs FC Den Bosch 3-2 (1-2)
‘4 0-1; ’30 0-2; ’34 Wilfried 1-2; ’47 Reis 2-2; ’86 Havenaar 3-2