2 februari 2015 In de media

Sport-Express: ‘Koryan naar Vitesse’

Volgens het Russische Sport-Express heeft proefspeler Arshak Koryan een contract voor een half jaar getekend bij Vitesse met een optie voor nog twee jaar.
In de zomer zal volgens de krant worden geëvalueerd of de samenwerking wordt voortgezet. Afgelopen vrijdag meldde Koryan, die eigendom was van Lokomotiv Moskou, zelf via VKontakte, het Russische Facebook, al dat hij aan de slag zou gaan in Arnhem. Vitesse zelf heeft nog met geen woord gesproken over Koryan.

De negentienjarige aanvaller is sinds twee weken op proef bij de Arnhemse club, zo meldt hij via zijn account op VKontakte, het Russische Facebook.

Koryan gold als een van de grootste talenten van Lokomotiv Moskou. Het talent kon het met die club echter niet eens worden over een nieuw contract en is daardoor al een halve maand transfervrij.

Koryan stond ook in de belangstelling van Spartak Moskou en Rubin Kazan, maar lijkt nu dus naar Vitesse te gaan, de club van de Russische eigenaar Aleksandr Chigirinsky. Koryan, die ook op het middenveld uit de voeten kan, was de aanvoerder van het beloftenteam van Lokomotiv en was dit seizoen goed voor dertien doelpunten in veertien wedstrijden.

Koryan wist zijn debuut in het eerste elftal van De Stoomlocomotieven echter nooit te maken.
 


Arshak Koryan in actie voor Jong Vitesse tijdens een oefenduel tegen Jong Schalke 04
 
NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas definitief als het door Vitesse op de eigen site vitesse.nl wordt bevestigd.
Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: