23 maart 2021 In de media

Sprankje hoop op supporters bij bekerfinale Ajax-Vitesse

„Ik kan nu niet zeggen hoeveel dat er exact kunnen zijn”, zei De Jonge op de persconferentie. „Het EK is pas in juni, dat duurt nog even. Het vindt plaats op een moment dat het epidemiologisch gesternte beter is dan nu.”

Het Nederlands elftal speelt zijn drie groepswedstrijden op het EK in de ArenA. Het stadion van Ajax huisvest ook één duel uit de achtste finales. „Ik hoop dat de wedstrijden met publiek gespeeld kunnen worden. Ik hoop zelfs dat er in dat stadion in Amsterdam toch zoveel mogelijk mensen naar binnen kunnen. Voor interlandvoetbal heb ik daar niet zoveel problemen mee”, zei Rotterdammer De Jonge met een kwinkslag. „Dus prima, laten we het vooral proberen. Collega Tamara van Ark is in gesprek met de KNVB. Ik denk dat met toegangstesten meer mogelijk is dan zonder toegangstesten.”

Bekerfinale Ajax-Vitesse wordt niet verschoven

Met het huidige pakket aan maatregelen zijn geen toeschouwers toegestaan bij sportwedstrijden. De bekerfinale verschuiven naar een datum later in het jaar, zodat mogelijk wel fans zijn toegestaan, is voor de KNVB geen optie.

Volgens De Jonge wordt na de reeks Fieldlab-experimenten van de afgelopen weken, onder meer bij twee voetbalwedstrijden, gekeken naar evenementen waarbij met toegangstesten toch al meer mogelijk is dan nu. „De experimenten zijn behoorlijk geslaagd. Een testconsortium stapt momenteel honderd teststraten uit de grond. Daarin kunnen vanaf april dagelijks 100.000 tests worden gedaan. We maken nu een kalender van dingen die mogelijk in april kunnen, waarbij we lessen trekken uit de Fieldlabs van de afgelopen tijd. Er zal niet iedere dag een dancefestival zijn, maar we proberen wel om per april enkele kleinere dingen mogelijk te maken.”

Vorig jaar kon de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis. Het bekertoernooi werd zonder winnaar afgesloten.

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: