5 januari 2011 In de media

Sprockel per direct naar Cyprus

Civard Sprockel verlaat Vitesse per direct. De verdediger speelt met onmiddelijke ingang voor Famagusta op Cyprus.

Sprockel was onder trainer Albert Ferrer op een zijspoor beland. Vrijdag komt Sprockel waarschijnlijk al in actie voor zijn nieuwe club waar hij voor 2,5 jaar heeft getekend. In 2008 werd Famagusta nog kampioen op het eiland Cyprus. Bij de club speelt ook oud-NEC-speler Jeffrey Leiwakabessy.

Sinan Kaloglu wordt per direct verhuurd aan Willem II. Vitesse heeft weinig plezier beleefd aan de Turkse spits. Hij was vaak geblesseerd. Zijn contract liep nog tot 1 juli. Kaloglu gaat komend weekend met de Tilburgers mee op trainingskamp in het Turkse Aksu. Vitesse verblijft even verderop in Belek.


Civard Sprockel naar Anorthosis Famagusta 

Civard Sprockel verhuist van Vitesse naar Anorthosis Famagusta. De voormalig aanvoerder van Vitesse tekent een contract voor tweeenhalf jaar bij de club uit Cyprus.

Civard Sprockel kon onder Albert Ferrer niet meer op een basisplaats rekenen. In goed onderling overleg is daarom besloten dat de verdediger uit kon zien naar een nieuwe club. De 27-jarige verdediger speelde vijf seizoenen voor Vitesse. Hij speelde 132 wedstrijden en scoorde vier goals in het geel-zwart. Voordat Sprockel naar Arnhem kwam speelde hij voor Feyenoord en Excelsior.

Het is mogelijk dat Sprockel zaterdag 8 januari al voor het eerst in actie komt voor Anorthosis Famagusta. De Cypriotten spelen dan in competitieverband tegen APOEL. Anorthosis Famagusta staat op dit moment op de zesde plaats.

Vitesse bedankt Civard Sprockel voor vijf jaar trouwe dienst en wenst hem veel succes in Cyprus.

Omroep Gelderland txt / Vitesse.nl

Hoofdsponsor: