24 december 2021 In de media

Spurs overweegt beroep tegen UEFA-besluit bij CAS

Tottenham Hotspur overweegt in beroep te gaan tegen de reglementaire uitschakeling van de club in de Conference League. De Engelse topclub kon vanwege een coronagolf niet in actie komen in het slotduel van de groepsfase en er kon geen alternatieve speeldatum gevonden worden. Daardoor plaatste Vitesse zich voor de volgende ronde.

De Arnhemmers zijn dus altijd nog niet definitief zeker van overwintering, ondanks het feit dat de UEFA juist maandag uitspraak deed in de zaak. Omdat er geen andere datum kon worden gevonden om de slotwedstrijd tegen Stade Rennes in te halen, werd de kans op overwintering van Tottenham Hotspur door de voetbalbond uitgesloten.

Voornemen nog niet definitief

Op een persconferentie reageerde coach Antonio Conte verbaasd. “Het is ongelofelijk”, citeerde Sky Sports de coach, die aangaf dat Tottenham Hotspur mogelijk naar de CAS stapt. “Het is nog niet definitief, maar er is nog een andere manier om hier tegenin te gaan. We hebben heel veel vertrouwen dat we de wedstrijd alsnog kunnen gaan spelen.”

Conte noemde het besluit oneerlijk. “We willen de wedstrijd op het veld spelen, niet in de rechtbank. Ik ben heel erg teleurgesteld in de UEFA. Het is niet onze fout dat we niet meer konden trainen door een uitbraak van het coronavirus. Het is niet eerlijk dat de UEFA zomaar kan zeggen: jullie doen niet meer mee aan dit toernooi.”

Bron: / Foto's:

Hoofdsponsor: