17 april 2021 In de media

Stadion Feyenoord levert ‘lege’ Kuip op

De duizenden Feyenoord-spandoeken die de afgelopen maanden de stoeltjes van stadion De Kuip vulden, zijn weggehaald voor de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse.

Dit besluit werd door de KNVB genomen. De bekerfinale, die traditiegetrouw in De Kuip wordt afgewerkt, moet op ‘neutraal terrein’ worden gespeeld. En daar pasten duizenden steunbetuigingen aan Feyenoord niet bij, zo oordeelde de voetbalbond.
Ook de finale deelnemers Ajax en Vitesse gaven er de voorkeur aan om te spelen op visueel, neutraal terrein en haar eigen supportersverenigingen de gelegenheid te bieden om stadion De Kuip van clubuitingen te voorzien op de aan hun clubs toegewezen tribunedelen.

Technisch directeur van Vitesse Johannes Spors inspecteerde de grasmat van stadion De Kuip op zaterdagmiddag. “The pitch is ready,” met een toegevoegd duimpje, zo was zijn goedkeurend oordeel op social media waarbij hij bovenstaande foto deelde.

De bekerfinale wordt zondag om 18.00 uur afgetrapt. Door corona regelgeving is publiek helaas uitgesloten. De wedstrijd wordt door ESPN live uitgezonden.

De Vitesse-spelers storten na het afsluitende fluitsignaal van de met 2-0 gewonnen finale (2017) ter aarde in De Kuip

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: JS - SV

Hoofdsponsor: