13 juli 2018 In de media

Staf Vitesse onder indruk Viitorul

Vitesse kan zich voor de kwalificatiereeks in de Europa League opmaken voor Viitorul Constanta. De technische staf van de Arnhemse club is onder de indruk van de Roemeense formatie.
Viitorul is een maat te groot voor het Luxemburgse Racing Club, zo blijkt uit de eerste confrontatie tussen beide clubs in het Hertogdom (0-2). Een delegatie van Vitesse is in Luxemburg aanwezig geweest. De staf van de club heeft de wedstrijd in Sankt Veit an der Glan bekeken, de locatie van het trainingskamp in Oostenrijk.

Viitorul is de club van voormalig wereldster Gheorghe Hagi. Diens zoon Ianis speelt in het team en scoorde donderdagavond in Luxemburg ook. Hij maakte de tweede treffer. Denis Dragus makte de 0-1.

Superieur
Viitorul toonde zich fysiek en technisch superieur aan Racing Club. De Luxemburgse formatie herbergt wel weinig kwaliteit, zodat het moeilijk is een inschatting te maken van de werkelijke kracht van de Roemenen.

Vitesse stapt in de kwalificatiereeks in de tweede voorronde in. De club is geplaatst op grond van de eindzege in de play-offs om Europees voetbal, afgelopen voorjaar.

Twee Nederlanders
De eerste wedstrijd voor de Arnhemse club is op 26 juli (uit). Op 2 augustus speelt Vitesse thuis. De eredivisionist moet drie rondes overleven om toe te treden tot de groepsfase van de Europa League. Trainer Leonid Sloetski heeft de Europese campagne tot speerpunt in het voetbalseizoen gebombardeerd. De selectie is daarom ook al nagenoeg compleet.

Viitorul heeft twee Nederlanders in de selectie. Bradley de Nooijer, ex-speler van FC Dordrecht en zoon van Gérard de Nooijer, heeft een basisplaats. Ook Mailson Lima, ex-speler van FC Dordrecht en Fortuna Sittard, staat bij de Roemeense club onder contract.

Viitorul is de nummer vier van Roemenië. De club werd landskampioen in 2017.

Vitesse / Foto’s SV & Wiki

Hoofdsponsor: