11 december 2010 In de media

Menzo is voorstander van betrekken oud-spelers

Stanley Menzo heeft nog niet de be­hoefte in de ledenraad van Ajax plaats te nemen. Na een lobby van Johan Cruijff zijn veel ‘Ajacieden’ benaderd om het clubgevoel te ver­sterken. De assistent- trainer van Vitesse – sinds zijn jeugd Ajacied ­houdt nog te veel van het veld­werk.

Menzo: „Buiten dat ik nu bij Vitesse ben, heb ik nooit het ge­voel gehad mij met dat soort orga­nen bezig te houden. Misschien komt het nog, ik hou te veel van het spelletje zelf en daar ben ik het liefst mee bezig.”

De kersverse assistent- trainer van Vitesse leek een logische optie voor de ledenraad van Ajax. Menzo maakte deel uit van de ‘commissie Coronel’, die de club heeft doorge­licht. Hij was ‘ vereerd’ met de uit­nodiging. „ Ik zat er voor techni­sche zaken, maar met onze aanbe­velingen werd weinig gedaan, tot een paar dagen terug”, refereert Menzo aan de komst van Ajax-man Frank de Boer als hoofdtrainer.

Menzo is een voorstander van het betrekken van oud- spelers bij de club. „ In Nederland was dat vroe­ger niet zo normaal, de laatste ja­ren zie je het steeds meer. Of Vites­se ook oud-spelers in de organisa­tie moet hebben? De ene club heeft het wel, de ander niet. Bij Bayern München heb je in de top van de club allemaal oud-spelers en die hebben het daar voor het zeggen. In Engeland is het minder gebruike­lijk”, zegt Menzo over het land waar veel clubs - net als Vitesse ­door buitenlandse investeerders zijn overgenomen. „Wat is de cul­tuur van Vitesse precies? Ik weet het niet. Ik denk wel dat het goed is oud-spelers bij de club te heb­ben, al moeten ze voor hun post wel de kwaliteiten hebben.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: