7 augustus 2015 In de media

Start competitie aanstaande: zondag Willem II

Zondag start voor Vitesse competitie met een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II.
Belangrijk voor de opening is dat de selectie ongeschonden uit de strijd met Southampton is gekomen.

Het grootste deel van de groep stond vrijdagochtend dan ook alweer op het trainingsveld. Na het doorgaan, niet doorgaan en uiteindelijk toch doorgaan van de eerste wedstrijd voor de Arnhemmers, is de dag na het Europa Cup-duel de knop meteen weer omgegaan.

Peter Bosz: "We gaan de wedstrijd tegen Southampton zeker nog analyseren met de spelers en dat doortrekken naar de tegenstander van zondag. Ik vond dat de groep reeël naar de uitschakeling heeft gekeken. Het was een combinatie van teleurstelling en berusting. Het is gebeurd, zondag wacht Willem II."

Bosz ziet veel paralellen tussen Vitesse en Willem II. "Hun speelstijl is zeker te vergelijken met die van ons. Ook zij willen voetballen, spelen naar voren toe en zetten vroeg druk. Het is aantrekkelijk om te zien. Ik heb ze de laatste wedstrijd tegen Sivasspor gezien. Daarin leek het of de tegenstander heel slecht was, maar dat kan ook omdat Willem II goed was."
 

Tegenstander Willem II zag in de zomer onder meer Samuel Armenteros (terug naar Anderlecht), Mitchell Dijks (Ajax), Ali Messaoud (FC Vaduz) en Ben Sahar (Hapoel Beer Sheeva) vertrekken. Oud-Vitessenaar Frank van der Struijk speelt nog wel voor de Tricolores, terwijl Tim Cornelisse sinds dit seizoen onderdeel uitmaakt van de Vitesse Voetbal Academie. Wél te zien in Tilburg is spits Richairo Zivkovic. De aanvaller komt over van Ajax en moet Willem II van doelpunten voorzien dit seizoen. Ook Lesly de Sa en Ruben Ligeon zijn overgekomen uit Amsterdam.

In de voorbereiding speelde de ploeg van hoofdtrainer Jurgen Streppel acht oefenwedstrijden. Een vijftal werd gewonnen, waaronder tweemaal tegen een Turkse opponent (Sivasspor 1-0 en Osmanlispor 2-0), tweemaal werd gelijkgespeeld en alleen van Sporting Charleroi werd verloren (6-1).

Streppel noemde zijn voorbereiding rommelig: "We hebben te maken met veel nieuwe spelers en daarnaast hadden we een aantal blessures." Door de winst in de laatste oefenwedstrijd vs Sivasspor is Streppel van mening met een goed gevoel aan de competitie te kunnen beginnen.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: