10 augustus 2014 In de media

Steaua laat scouts Vitesse stadion niet in

Vitesse versterkte zich deze zomer met Abiola Dauda, Arnold Kruiswijk, Denys Olinyk en Wallace, maar is mogelijk nog niet klaar op de spelersmarkt.
De Arnhemmers zitten volgens Fanatik namelijk achter Gabriel Iancu aan, een twintigjarige centrumspits van Steaua Boekarest.

Twee scouts van Vitesse wilden de aanvaller vorige week zaterdag in het duel met Universitatea Craiova (3-1 winst) live aan het werk zien, maar stonden niet op de officiële gastenlijst en mochten derhalve het stadion niet in. Ook toen de heren uitlegden met welke bedoelingen zij naar Boekarest waren afgereisd, mochten zij Ghencea niet binnen.

De scouts zijn de wedstrijd vervolgens in een restaurant gaan bekijken.“Dit heb ik in mijn hele leven nog nooit meegemaakt. We zijn gewoon vernederd, het is ongelooflijk. We komen hier nooit meer”, zo wordt een scout door de Roemeense website geciteerd.

Volgens het medium is de kans ook aanwezig dat Vitesse bij Steaua op bezoek was om Iasmin Latovlevici te bekijken. De 28-jarige linksback werd een kleine maand geleden voor het eerst aan Vitesse gelinkt.

Iancu werd in het duel met Craiova overigens na 73 minuten gewisseld en scoorde niet.

Hij was in de zomer van 2012 ook in beeld bij Ajax, maar directeur Marc Overmars zou toen de voorkeur hebben gegeven aan Tobias Sana. Steaua bereikte onlangs overigens een akkoord met een club uit de Verenigde Arabische Emiraten over Iancu, maar de speler gaf aan te willen wachten op een club uit West-Europa. Iancu verdient bij Steaua een ton per jaar en had in de VAE een half miljoen per jaar kunnen verdienen.

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: