18 mei 2014 In de media

Sterk spelende Van Aanholt: “Nu is het aan de bondscoach om te kiezen”

Patrick van Aanholt kreeg zaterdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador (1-1) drie kwartier de tijd om zich te tonen aan bondscoach Louis van Gaal.
De speler van Vitesse maakte een betere indruk dan Terence Kongolo en hij was dan ook tevreden over zijn tweede optreden in Oranje.

"Ik ben denk ik wel lekker ingevallen. Ik heb 45 minuten gespeeld. Ik moest wennen aan het nieuwe systeem, maar ik denk wel dat ik mijn taken goed heb uitgevoerd", aldus Van Aanholt tegenover Omroep Brabant.

Kongolo, Van Aanholt, Daley Blind en Bruno Martins Indi zijn kandidaten om de positie van linksback in te vullen tijdens het WK. Een keuze is nog niet gemaakt door de keuzeheer van Oranje. "Ik heb gewoon mijn ding gedaan en laten zien wat ik kan. Nu is het aan de bondscoach om te kiezen."

Van Aanholt weet vooralsnog niet waar zijn sportieve toekomst ligt op clubniveau. Na drie seizoenen Vitesse keert hij weer terug naar Chelsea, maar of hij daar komend seizoen zijn wedstrijden zal spelen is onbekend.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: