26 augustus 2021 In de media

Sterk Vitesse gaat door in Europa na knappe winst op Anderlecht

Vitesse gaat een Europees seizoen tegemoet. In een sfeervol GelreDome schakelde de ploeg van Letsch Anderlecht uit. Na de 3-3 in Brussel werd het nu 2-1 voor de club uit Arnhem.

Zonder Oussama Tannane, de creatieve middenvelder zat opnieuw op de bank, begon Vitesse stormachtig aan de return van de Europese play-offs in de Conference League. Met een flinke portie agressie en veel drang naar voren moest het licht favoriete Anderlecht direct terug.
Na twee minuten lag de bal al in de touwen. Een korte hoekschop van Eli Dasa op Maximilian Wittek zorgde ervoor dat het stadion direct ontplofte. De degelijke Duitse linksback schoot vol vuur en zag zijn inzet onderweg nog worden aangeraakt. Daarmee had Vitesse wat geluk.
Vitesse bleef doorjagen en goed druk zetten op het kwetsbare Anderlecht dat vooral in de rechtsback Murillo een bijzonder zwakke schakel had. Enkele minuten later kreeg Wittek opnieuw een kans. De Belgen kwamen er niet aan te pas en werden overrompeld door het felle Vitesse.

Publiek in de rug

Met het publiek in de rug bleef Vitesse controle houden, maar kwam Anderlecht langzaam maar zeker wel beter in de wedstrijd. De beste kansen bleven voor de thuisploeg. Bero, Tronstad (net over) en opnieuw Wittek waren dichtbij de 2-0. Anderlecht, met de creatieve Rafaelov en de geslepen spits Raman, kon niet overtuigen. Na ruim een half uur was de beste kans voor de Belgen met de Nederlander Zirkzee. Schubert bracht uitstekend redding.

In de tweede helft startte Vitesse opnieuw ijzersterk. En opnieuw gebeurde dat met het nodige opportunisme, lef maar ook met goed voetbal. Na goed werk van Dasa belandde de bal voor de voeten van Wittek bij de tweede paal en weer schoot de linksback raak. Vitesse stond ineens met 2-0 voor. Met de aanjagers Bero en Tronstad op het middenveld had Vitesse ook in de tweede helft grip en bleef het volwassen spelen.

Aansluitingstreffer

Die voorsprong bleef lang onveranderd totdat Anderlecht in de slotfase toch nog de aansluitingstreffer maakte via Refaelov toen de bal van de paal terugkwam. Vitesse raakte echter niet van slag en dankzij de geweldige steun van de eigen aanhang hield de ploeg van Letsch knap stand. Met de 2-1 zege blijft Vitesse actief op het Europese toneel en is het nu verzekerd van minimaal zes extra duels in de groepsfase.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: