13 april 2012 In de media

Sterker Vitesse boekt uitzege in De Koel

Vitesse heeft op bezoek bij VVV-Venlo een verdiende driepunter behaald. De Arnhemmers versloegen de laagvlieger met 1-3.

VVV hoopt nog altijd de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van trainer Ton Lokhoff staat op de zestiende plaats en heeft vier punten achterstand op ADO Den Haag. Ook voor Vitesse staat er nog veel op het spel. De ploeg van trainer John van den Brom is momenteel terug te vinden op de zevende plaats, wat aan het einde seizoen goed is voor de play-offs om Europees voetbal.

Geen strobreed in de weg gelegd
Waar De Koel voor veel ploegen een lastig te nemen horde is, zo gemakkelijk hadden de Arnhemmers het vanavond in de eerste helft. De bezoekers hadden veruit het meeste balbezit, kregen veel kansen, maar werden vooral amper lastig gevallen door het makke VVV. Al na elf minuten zette Marco van Ginkel ploeggenoot Alexander Büttner subtiel vrij voor Dennis Gentenaar. De afronding van de verdediger was overtuigend: 0-1. Vitesse ging door en kreeg na de openingstreffer een legio aan kansen.

Nadat een schot van Nick Hofs nog werd gepareerd door Gentenaar, was Wilfried Bony halverwege de eerste helft wel trefzeker. De beresterke spits kopte op aangeven van Büttner de 0-2 binnen. Van Ginkel en diezelfde Bony verzuimden vervolgens om het duel nog voor rust definitief te beslissen. VVV had in de eerste helft nog niks laten zien, maar kwam vlak na rust plotseling op 1-2 dankzij Yannick Wildschut. De aanvaller maakte vrij voor Piet Velthuizen geen fout en bracht VVV zo terug in de wedstrijd.

Zevende plaats verstevigd
De Limburgers roken bloed en kwamen niet veel later heel dichtbij de gelijkmaker. Marcel Meeuwis haalde van afstand uit en doordat Guram Kashia de bal nog aanraakte, ging het leer maar net over. Na die kans nam Vitesse weer het heft in handen. Invaller Mike Havenaar hielp twee goede mogelijkheden om zeep, maar Hofs zorgde in blessuretijd alsnog voor 1-3. Vitesse staat nog altijd op de zevende plaats en lijkt hard op weg naar plaatsing voor de play-offs. VVV moet vrezen voor de nacompetitie.

Goal

Hoofdsponsor: