11 november 2012 In de media

Sterkste mandekker tegenover topscorer van Eredivisie

Vitesse en FC Twente staan in de Eredivisie voor de 27ste keer tegenover elkaar in Arnhem. De gastheren wonnen elf van de voorgaande 26 thuisduels met de Enschedese formatie , tegen vijf gelijke spelen en tien nederlagen.
Tactiek: Volle kracht vooruit.

Fred Rutten laat Vitesse met gedurfd aanvallend voetbal spelen. De trainer heeft met Renato Ibarra en Gael Kakuta twee flankspelers met een individuele actie en een voorzet. Zij moeten voor de aanvoer zorgen richting het koningskoppel Jonathan Reis en Wilfried Bony. De superlatieven voor het Ivoriaanse krachtmens stapelen zich op, maar in zijn schaduw werkt de Braziliaan Reis aan een opvallende comeback.

Met de neo-international Marco van Ginkel en regisseur Theo Janssen op het middenveld, beschikt Vitesse over een complementair hart. Janssen heeft met zijn trap en zijn inzicht het vermogen om de Arnhemmers te sturen, terwijl het loopvermogen van Van Ginkel wekelijks voor veel dreiging zorgt.

De kracht van FC Twente ligt eveneens in het aanvalsspel. Met Nacer Chadli en Dusan Tadic beschikken de Tukkers over exceptionele kwaliteiten op de flanken voorin. Vorige week viel Chadli uit met een enkelkwetsuur. Hij is nog niet tijdig hersteld, waardoor Jerson Cabral zijn logische vervanger is. De grillige aanvaller zorgde bij Feyenoord met regelmaat voor dreiging, maar moet in Enschede nog zijn stempel op het spel drukken.

Willem Janssen en Robbert Schilder moeten vanuit het middenveld voor de aansluiting zorgen om gevaar te stichten. Spits Luc Castaignos krijgt het vertrouwen van Steve McClaren en was vorige week tegen zijn oude club Feyenoord trefzeker. Hij zal ook vandaag als centrumspits fungeren.

Persoonlijk duel: Het recht van de sterkste. 

Met Wilfried Bony beschikt Vitesse over de sterkste aanvaller van de Eredivisie. De Ivoriaan is een belangrijk aanspeelpunt in het aanvalsspel van de Arnhemmers. Met twaalf doelpunten is Bony momenteel de topschutter van de Eredivisie en heeft hij al net zo veel treffers achter zijn naam staan als het gehele vorige seizoen.

Bony beschikt over een indrukwekkende spiermassa, is moeilijk van de bal te krijgen, maar baart ook steeds meer opzien met zijn techniek en scoringsdrift. Vandaag maakt de aanvaller kennis met de sterkste mandekker van de Eredivisie.

Douglas is opbouwend kwetsbaar, maar is met zijn fysieke kwaliteiten een schrik voor elke spits. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan zal zich vandaag moeten vastbijten in Bony en het gevecht zowel over de grond als door de lucht aangaan.

Actueel: Toeslaan in topduels.

FC Twente heeft zich in het laatste decennium opgewerkt tot een stabiele topclub en is daarmee het voorbeeld voor Vitesse. De Tukkers beschikken over een stevig fundament, waar veel spelers zich jaarlijks doorontwikkelen om een volgende stap te maken. In Arnhem lijkt sinds de entree van Merab Jordania alles mogelijk. De Gelderse club wil zo snel mogelijk omhoog en maakt elk jaar een volgende stap vooruit.

Zowel FC Twente als Vitesse behaalde vorige week een sterk resultaat in de competitie. De Tukkers versloegen Feyenoord overtuigend (3-0), terwijl de Arnhemmers te sterk waren in Amsterdam voor Ajax (0-2). Beide clubs willen vanmiddag wederom toeslaan in een topduel, waarbij FC Twente bij winst het onderlinge gat kan vergroten tot zeven punten.

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: