15 november 2019 In de media

Steun ‘Merry Christmas Mr. Veteran’-actie

De market Garden Foundation nodigt inwoners van Arnhem, Oosterbeek en de hele Airborne regio uit om een kerstkaart te schrijven aan de Arnhem veteranen en de Britse veteranen uit de tweede wereldoorlog.
Initiatiefnemer van deze kerskaartenactie is Frans Ammerlaan, de Nederlandse vertegenwoordiger van de Britse Taxi Charity organisatie.

Op 5 december a.s. vieren de veteranen hun traditionele kerstlunch in Londen, georganiseerd door de Taxi Charity for Militatry Veterans. Op de gedekte kersttafels worden de kaarten uit Nederland neergelegd.

Het doel van de Britse Taxi Charity organisatie is simpel: ‘het zich ten volle inzetten voor het welbevinden van militaire veteranen’. Dat doet deze organisatie al sedert 1948. Beschermpersonen zijn o.a. Dame Vera Lynn en Joanna Lumley.

Chauffeurs van de Taxi Charity brengen, geheel onbezoldigd, jaarlijks vele WOII veteranen naar de toenmalige slagvelden en herdenkingscentra in Europa, zodat dezen hun kameraden kunnen herdenken. Ook dit jaar brachten zij veteranen naar Arnhem. Oosterbeek en Wageningen.

De kerstkaarten, tekeningen en brieven kunnen dit jaar worden ingeleverd bij zowel Meijer & Siegers in Oosterbeek als bij Airborne at the Bridge in Arnhem, waar kaarten verkrijgbaar zijn, die je kunt beschrijven. Kaarten, brieven, tekeningen dienen vóór 1 december binnen te zijn en kunnen ook per post worden opgestuurd naar:

Merry Christmas Mr. Veteran,
Postbus 30,
6860 AA Oosterbeek

 

Hoofdsponsor: