28 november 2014 In de media

Steun Ajax-fans bij bezwaar tegen buscombi

De Ajax-supporters hebben begrip voor het bewaar van de SV en Vitesse tegen de opgelegde buscombi naar de bekerwedstrijd in Amsterdam. Zij noemen het bezwaar terecht en begrijpelijk. ‘Wij hopen met Vitesse en zijn supporters dat er alsnog een wat soepelere oplossing op tafel komt.’
Vitesse is boos. En dat valt nog te begrijpen ook. De supporters uit Arnhem hebben een verplichte buscombi opgelegd gekregen voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Ajax. Alleen is de aangedragen argumentatie hiervoor nogal bijzonder.

De gemeente Amsterdam wil clubs die op bezoek gaan bij Ajax geen autocombi meer toestaan, zo luidde in eerste instantie het verhaal. Op die manier wordt ook het laatste restje vrijheid afgepakt en dat valt slecht bij Vitesse-fans, die er terecht op wijzen dat Ajax zelf soepele regels hanteert bij de kaartverkoop.

Dat is het goed recht van Ajax, daar niet van. Het is dan alleen een beetje maf dat het Vitesse-fans wordt verplicht om per bus bij de Amsterdam Arena te arriveren. Dat vindt niet alleen Vitesse, dat vindt ook de veiligheidscoördinator van Ajax en de Supportersvereniging Ajax.

Dit heeft alles te maken met de opgegeven reden. Vitesse moet namelijk met de bus komen puur en alleen omdat deze bekerwedstrijd… in december wordt gespeeld. En omdat de aftrap pas 's avonds is.

Vitesse wijst op het goede gedrag van zijn supporters en kan zich uit het (recente) verleden ook geen incidenten herinneren rond Ajax-uit. Bij het competitieduel van medio augustus gold een auto/buscombi en dat ging allemaal prima. Voor Vitesse is dat reden hier weer op aan te sturen.

Vitesse heeft een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente Amsterdam. Meestal haalt dat niet zo gek veel uit, maar wij hopen met Vitesse en zijn supporters dat er alsnog een wat soepelere oplossing op tafel komt.

Lees hier het bezwaarschrift van de Supportersvereniging Vitesse en Vitesse tegen de buscombi

Ajax-life / Foto’s SV

Hoofdsponsor: