13 juni 2010 In de media

Stevanovic dichter bij tweede ronde WK

Vitesse-speler Dalibor Stevanovic heeft met zijn nationaal team Slovenië een belangrijke WK-overwinning op Algerije behaald. Zij wonnen deze eerste WK-wedstrijd met 1-0. Poule-tegenstanders Engeland en de Verenigde Staten kwamen eerder niet verder dan één punt in een onderlinge 1-1.

Dado Stevanovic zat op de bank. Toen Algerije in de 73ste minuut met tien man kwam te staan, na een rode kaart van Ghezzal (twee keer geel), werd duidelijk dat er tijdens deze wedstrijd niet meer in zat voor de Vitesse-middenvelder.

Voor Slovenië scoorde Koren de 1-0 in de 79ste minuut. De Algerijnse doelman Gaouaoui blunderde.

Voorlopig staat Slovenië bovenaan in Groep F met drie punten, gevolgd door Engeland en de Verenigde Staten met één punt. Tegenstander van vandaag, Algerije, sluit de rij met nul punten.

Vrijdag om 14.00 uur speelt Slovenië haar tweede wedstrijd van het WK tegen de Verenigde Staten. Het zou weleens een doorslaggevende partij voor plaatsing in de tweede WK-ronde kunnen worden.

Schot Koren en de 1-0 voor Slovenië