28 september 2010 In de media

Stevanovic door het stof

Trainer Theo Bos van Vitesse heeft Dalibor Stevanovic een reprimande gegeven voor zijn gedrag tijdens de competitiewed­strijd Excelsior-Vitesse (0-2), zon­dag in Rotterdam.

Stevanovic maakte, nadat hij als in­valler de 0-1 op het scorebord had gezet, beledigende gebaren rich­ting de trainersbank. De Sloveense international bood gisteren zijn trainer en zijn ploeggenoten daar­voor zijn excuses aan. Stevanovic zei ‘uit frustratie’ te hebben gehan­deld omdat hij weinig aan spelen toe komt.

Voordat de nieuwe clubeigenaar Merab Zjordania acht spelers toe­voegde aan de Arnhemse selectie, was Stevanovic de sterspeler van het elftal. Nadien belandde hij, me­de door een blessure, echter op de bank.

Bos heeft zijn selectie gisteroch­tend laten weten dat dergelijke ge­drag niet meer wordt getolereerd. Stevanovic is de laatste speler die er met een excuus vanaf komt, zo stelde de Arnhemse oefenmeester.

Bos: „Het is onacceptabel. Een prof moet kunnen omgaan met de frustratie dat hij niet speelt. Dit keer zijn excuses genoeg, een vol­gende keer komt hij er niet mee weg. Maar dat geldt voor ieder­een.”

Trainer Theo Bos spreekt van ‘eens maar nooit meer- incident’ voor hele groep.


Stevanovic door het stof 

- Stevanovic biedt trainer en spelers excuses aan na ‘ Ser­visch juichen’ in Rotterdam. 
- Trainer Theo Bos waarschuwt spelers Vitesse voor ‘onaccep­tabel’ misbaar maken.
- Volgende keer boete of uit se­lectie.

Trainer Theo Bos van Vitesse heeft het ‘ juichincident’ met zijn middenvelder Dalibor Ste­vanovic aangegrepen om zijn selec­tie de heersende gedragsnormen nog eens duidelijk te maken.

Stevanovic maakte na zijn doel­punt als invaller tegen Excelsior ( 0- 1) misbaar in de richting van trainer Bos, die hem aanvankelijk op de bank hield. De internationa­le sloeg na zijn doelpunt met de vuist van zijn hand op zijn andere arm en richtte zijn gebaar - ge­paard met een woedende blik en ‘ boze woorden’ - naar trainer Theo Bos. Die wilde er zondag na de winst in Rotterdam (0-2) geen ophef over maken en hield het op ‘typisch Servisch juichen, waar­schijnlijk uit frustratie’.

Nadat het stormpje geluwd was, sprak Bos zijn middenvelder er maandag wel op aan. Bos: „Ik kreeg zondagavond al een sms’je van hem. Maandag heb ik er per­soonlijk met ‘Dado’ over gespro­ken. Hij zegt dat het kwam uit frus­tratie dat hij niet speelt, maar hij was ook geschrokken van de op­hef die er werd gemaakt. Hij heeft zijn excuses bij mij aangeboden en bij de spelers. Daar laat ik het dit keer bij, maar een volgende keer komt iemand hier niet mee weg”, zei Bos. „ Dan kost het iemand een boete of hij verdwijnt uit de selec­tie. Dat hangt er van af.”

Bos zegt niet bang te zijn dat de eerste speler die in de toekomst ‘door het lint’ gaat uit frustratie en wordt bestraft, zal verwijzen naar de onbestrafte Stevanovic.

„ Nee hoor, dit is nu gebeurd, er is met de hele groep over gesproken. Iedereen weet waar hij aan toe is, dat dit niet wordt getolereerd”, al­dus de trainer. „ Je kunt niet heb­ben dat iedere speler die een keer gefrustreerd is dat hij niet speelt, zich op deze manier afreageert. Er zijn elke week spelers die gefrus­treerd of boos zijn dat ze niet spe­len. Dat moet je kunnen accepte­ren als prof.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: