20 augustus 2010 In de media

Stevanovic wel, Sprockel niet

Dalibor Stevanovic keert voor het duel tegen FC Twente terug in de selectie van Theo Bos. De Sloveen is hersteld van zijn enkelblessure en trainde vrijdag volledig mee.


Civard Sprockel daarentegen is er niet bij. De aanvoerder raakte in het uitduel tegen Ajax geblesseerd aan zijn enkel en de wedstrijd van aanstaande zaterdag komt voor hem te vroeg. “Ik heb het geprobeerd en er alles aan gedaan, maar helaas gaat FC Twente niet lukken voor mij”, aldus Sprockel die vrijdag nog wel op de fiets het trainingsveld bezocht. Zijn vervanger is hoogstwaarschijnlijk Gino Felixdaal die samen met Luca Caldirola het hart van de defensie gaat vormen.

Na de overname en de komst van de nieuwe eigenaar richt Vitesse zich dus eerst volledig op de wedstrijd tegen regerend landskampioen FC Twente. Bos geeft hoog op van de Tukkers. “Ik vind dat ze zelfs beter spelen dan vorig seizoen, alleen weten ze nog niet te scoren. Tegen Roda JC hadden ze in principe met 3-0 moeten winnen en dan mag Roda niet klagen. Ook tegen Heerenveen speelden ze gewoon goed, maar valt het doelpunt niet. Wij proberen dat nog even uit te stellen, maar die eerste treffer komt natuurlijk wel steeds dichterbij. Het wordt wederom een zware wedstrijd voor mijn jonge ploeg. Tegen Ajax vond ik dat wij ruim één helft goed partij boden. Tegen ADO speelden we ook één helft goed voetbal. Nu is het zaak om het langer vast te houden.”

Vitesse verkocht afgelopen week ongeveer 1.100 extra seizoenkaarten. Naar verwachting zal GelreDome zaterdagavond om 18.45 uur gevuld zijn met ruim 12.000 toeschouwers. De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 16.45 uur geopend. Met een seizoenkaart of fankaart zijn voor alle tribunes kaarten verkrijgbaar.

 


 

Stevanovic terug in de basis Vitesse

Middenvelder Dalibor Stevanovic keert tijdens de wedstrijd tegen FC Twente terug in de basisopstelling van Vitesse.

Zijn terugkeer gaat waarschijnlijk ten koste van Alexander Büttner. De 17-jarige Marco Van Ginkel, die tegen Ajax scoorde, behoudt zijn plaats. Civard Sprockel ontbreekt door een enkelblessure en datzelfde geldt voor Julian Jenner.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen, Van der Struijk, Felixdaal, Caldirola, Drost, Van Ginkel, Stevanovic, Pröpper, Snijders, Pluim en Nilsson.

Vitesse.nl / Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: