18 juni 2010 In de media

Stevanovic’ Slovenië geeft winst weg

Op het WK in Zuid-Afrika hebben de Verenigde Staten een prachtige comeback net niet met een zege kunnen bekronen. Dado Stevanovic zat op de bank bij Slovenië.

Dado Stevanovic begroet de net gewisselde doelpuntmaker Ljubijankic

De Amerikanen stonden tegen Slovenië tijdens de rust met 2-0 achter, knokten zich langszij en in de slotfase zagen ze een treffer van Edu om onduidelijke redenen worden afgekeurd: 2-2.

De wedstrijd in Johannesburg kende twee gezichten; de Slovenen domineerden in de eerste helft en scoorden daarin twee doelpunten. Birsa, die tweebenig is, was bij beide betrokken. Al in de dertiende minuut schoot de spelmaker vanaf zo’n 25 meter knap raak en op slag van rust speelde hij Becko listig aan. Uit diens voorzet tekende Ljubijankic voor de 2-0.

Vitessenaar Dalibor Stevanovic had weer een rol op de bank en kwam niet aan een invalbeurt toe.