9 juni 2011 In de media

Steve McClaren in gesprek met Vitesse?

Steve McClaren overweegt een terugkeer naar de Eredivisie. Niet FC Twente, maar Vitesse is de eerste keus van de Engelse trainer

McClaren, die sinds zijn ontslag bij VfL Wolfsburg zonder werk zit, is twee weken geleden benaderd door de Arnhemmers, weet Goal.com. Vorige week vloog McClaren naar Nederland om uitgebreide gesprekken te voeren met Vitesse.

Albert Ferrer is momenteel nog hoofdtrainer in de Gelredome, maar zijn toekomst hangt aan een zijden draad nadat de club zich ternauwernood handhaafde in de Eredivisie. Clubeigenaar Merab Jordania is achter de schermen druk bezig een opvolger te zoeken voor de Spanjaard.

McClaren is een belangrijke kandidaat en de Engelsman ziet een overgang zitten. Eerdere berichten suggereerden dat McClaren graag opnieuw bij FC Twente wil werken, maar de Engelsman realiseert zich dat hij het na zijn eerste succesvolle termijn alleen maar minder kan doen in de Grolsch Veste. Met FC Twente werd hij in 2010 kampioen van de Eredivisie. De Tukkers bereiden zich voor op een vertrek van Michel Preud’homme, die gelinkt wordt aan Al-Shabab uit Saoedi-Arabië.

Vitesse wil komende zomer flink zaken gaan doen op de transfermarkt. Volgens eerdere berichten heeft eigenaar Jordania ruim vijftig miljoen euro beschikbaar gemaakt voor transfers. McClaren is geïnteresseerd in het plan van de Georgische zakenman. Ester Bal, manager communicatie bij Vitesse, kan en wil niet reageren op het bericht.

Update: Volgens de Eingelse media ontkent McLaren dat hij in contact staat met Vitesse of FC Twente: "Ik praat met niemand in Nederland en blijf waarschijnlijk in Engeland." Lees verder

Goal.com

Hoofdsponsor: