16 augustus 2010 In de media

Stichting waakt over clubkleuren Vitesse

De steenrijke Georgische zakenman Merab Jordania wil Vitesse binnen drie jaar aan de landstitel helpen. Tijdens een persconferentie maandag maakte hij bekend dat hij fors gaat investeren in de Arnhemse voetbalclub.

Jordania, oud-voorzitter van Dynamo Tbilisi en oud-voorzitter van de Georgische bond, is sinds gisteren voor 100 procent eigenaar van Vitesse. Hij heeft alle aandelen overgenomen van de vorige eigenaar, scheidend voorzitter Maasbert Schouten. Schouten werd in 2009 eigenaar van Vitesse en zei tijdens de persconferentie dat hij dat alleen gedaan had om Vitesse te helpen.

De Arnhemse club is niet helemaal overgeleverd aan de buitenlandse financier. Via een zogeheten golden share blijft de stichting Vitesse de rechthebbende van de naamgeving, clubkleuren en vestigingsplaats.

De reputatie van Jordania is niet brandschoon. Tijdens zijn presentatie wimpelde hij internetpublicaties over arrestaties wegens fraude en geweldpleging weg als ‘een politieke kwestie’.

Bij zijn intrede strooide Jordania met beloftes: op de ‘kortst mogelijke termijn’ komt er een nieuwe trainingsaccommodatie. Over twee dagen zullen de eerste nieuwe spelers worden aangetrokken. Dat zullen spelers zijn van een niveau waar Vitesse in de afgelopen jaren niet van kon dromen, zei scheidend voorzitter Maasbert Schouten.

De perikelen rond keeper Piet Velthuizen van de afgelopen dagen hielden ook verband met deze deal. Velthuizen, die dacht te mogen vertrekken, werd ineens aan zijn contract gehouden.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: