7 december 2013 In de media

Strijdend PSV verliest van Vitesse

PSV is er niet in geslaagd de mindere reeks in de Eredivisie te doorbreken. In het Philips Stadion verloor de ploeg geflatteerd: 2-6.
PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Met passie en strijd was de ploeg de gehele eerste helft de baas op het veld. Toch bleef het steken op een 1-1 ruststand. Na rust bleef PSV het proberen. Vitesse bleek echter effectiever en nadat PSV mentaal geknakt was, liep het uit naar een ruime 2-6 overwinning.

Depay tekent voor 1-1 ruststand
Met Zanka op de plaats van de geschorste Bruma en Locadia terug in het centrum van de aanval, begon PSV fel aan de wedstrijd tegen de koploper. Luid toegejuicht door de fans in het Philips Stadion was de ploeg van Cocu al in de openingsminuut dichtbij een voorsprong. De mee naar voren geslopen Rekik testte Velthuizen van afstand, maar zag dat de doelman redding kon brengen. Toch sterkte het de vooraf aangekondigde steun van het publiek en na een aantal speldenprikken van de zijde van Vitesse was PSV na een kwartier spelen wederom dichtbij. Een vloeiende aanval over de linkerkant belandde voor de voeten van Depay, die vervolgens van dichtbij op de voeten van Velthuizen stuitte. Op een kopbal van Maher, drie minuten later, had de doelman eveneens een antwoord. Tegen de verhouding in, viel die treffer aan de andere kant wel. In de 37e minuut kwam Piazon alleen voor Zoet, waarna hij de bal beheerst binnen schoof. Kort voor rust zorgde Depay met een kiezelharde pegel alweer voor de verdiende gelijkmaker. Vanaf een meter of twintig schoot de buitenspeler hard binnen en tekende daarmee voor de meer dan terechte 1-1 ruststand.

Effectief Vitesse loopt uit naar ruime zege
Gesterkt door de gelijkmaker ging PSV, zonder de uit de wedstrijd geschopte Schaars, na rust direct weer op zoek naar de voorsprong. Zo verdween onder meer een voorzet van Depay via het been van Van der Heijden net langs de verkeerde kant van de paal en liepen diezelfde Depay en Toivonen elkaar in de weg bij een kansrijke situatie voor het doel van Vitesse. De Arnhemmers hadden echter iets meer grip op het middenveld van PSV en kwamen er zo nu en dan ook gevaarlijk uit. Na een uur spelen moest Zoet daarom ook ingrijpen op een poging van Ibarra. Vijf minuten later was de PSV-doelman kansloos op een intikkertje van Havenaar. De Japanner was het meest attent na een voorzet van de zijkant en zette zijn ploeg zo voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong: 1-2. De ploeg van Cocu oogde door die treffer aangeslagen en in de 75e minuut werd het nog erger. Piazon stuurde Leerdam diep, die op zijn beurt Zoet omspeelde en tekende voor de 1-3. In de 84e minuut zorgde Rekik met een kopbal via de binnenkant van de paal nog voor de 2-3 en hoop in het Philips Stadion. De 2-4 van Pröpper, kort daarop gevolgd door de 2-5 van Van Aanholt, lieten die hoop daarentegen al snel wegebben. In de blessuretijd maakte Pröpper nog de 2-6.


 
PSV.nl

Hoofdsponsor: