7 december 2014 In de media

Strijdend Vitesse houdt punt over

Vitesse heeft zondag thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Twente. Na een rode kaart voor Davy Pröpper streden de Arnhemmers voor wat ze waard waren.
Bij Vitesse was de naam van Guram Kashia de meest opvallende in de basiself voor het duel met Twente. Omdat Arnold Kruiswijk centraal achterin ontbrak vanwege rugklachten mocht de Georgiër weer eens vanaf de aftrap starten. Hij droeg ook direct weer de aanvoerdersband.

Verder waren er geen wijzigingen in de Arnhemse ploeg ten opzichte van een week eerder toen er zeer teleurstellend met 2-2 gelijkgespeeld werd tegen Go Ahead Eagles.

Openingsfase voor Vitesse
De openingsfase van de wedstrijd was voor Vitesse dat binnen tien minuten toch tweemaal gevaarlijk werd, eerst via Vejinovic en even later met een inzet van Qazaishvili. 

Vejinovic vanuit een corner
Na een klein kwartier spelen was Denys Oliinyk met een kopbal dichtbij een treffer voor Vitesse. Even laat schoot Marko Vejinovic direct vanuit een corner dan werkelijk de 1-0 binnen.

Nadat Corona Twente op gelijke hoogte bracht, antwoordde Jan-Arie van der Heijden namens Vitesse meteen door uit een corner de 2-1 binnen te koppen.

Rood voor Pröpper en 2-2
Even na rust ging het fout achterin bij Vitesse. Davy Pröpper moest voor het maken van een overtreding met rood van het veld en Hakim Ziyech benutte de toegekende strafschop: 2-2.

Trainer Peter Bosz bracht Kelvin Leerdam en Josh McEachran voor Valeri Qazaishvili en Abiola Dauda. Renato Ibarra ging alleen voorin lopen in de noodgedwongen 4-4-1-formatie.

Vitesse trok zich terug maar, kwam niet echt in de problemen tegen Twente dat een vrij matige wedstrijd op de mat legde.

Onder aanvoering van Marko Vejinovic, die er lusitg op los combineerde met Leerdam en McEachran, kwam Vitesse er zelfs zo nu en dan uit.Twernte werd nauwelijks echt gevaarlijk, en zo bleef de keihard werkende ploeg van Vitesse overeind.

Vitesse – FC Twente 2-2
1-0 Vejinovic
1-1 Corona
2-1 Van der Heijden

2-2 Ziyech

Opstelling Vitesse: Room; Wallace, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Vejinovic, Qazaishvili (55. Leerdam); Ibarra, Dauda (55. McEachran), Oliinyk (81. Labyad).
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: