3 december 2016 In de media

Stroef Vitesse op weg naar thuisduel met laagvlieger PEC Zwolle

Vitesse swingt dit seizoen nog allesbehalve. De Arnhemse club kan zelfs in thuisduels nauwelijks vermaak bieden. Het gemopper van de fans neemt toe.
Vanavond (20.45 uur) moet tegen PEC Zwolle de ommekeer worden ingezet. De druk staat er vol op. Bij een nederlaag zou de positie van trainer Henk Fraser wel eens in gevaar kunnen komen. Vitesse verloor in Gelredome nog nooit van de ploeg uit de IJsselstad. Een statistiek die wellicht wat vertrouwen geeft aan de dolende equipe van de nog altijd zoekende Fraser.

Verschillen klein
PEC begon dramatisch aan het seizoen, maar op dit moment is het verschil tussen beide ploegen slechts vier punten. Met ADO Den Haag bijvoorbeeld, de club die 15e staat, is het verschil maar drie. Anderzijds kan Vitesse met twee overwinningen op rij (volgende week wacht Sparta uit, red.) ook weer aanklampen bij de subtop. Alles zit dicht bij elkaar.

Fluiten en mopperen
Zes wedstrijden op rij heeft het stroef draaiende Vitesse nu niet gewonnen. Als enige eredivisieclub. Tegen Excelsior (2-2) floot en mopperde het publiek en zwaaide het zelfs met witte doekjes. De Rotterdammers kaapten een verdiend punt weg uit Gelredome. Een stadion waar Vitesse twee jaar geleden schier onverslaanbaar was en waar tegenstanders wisten dat ze weinig kans maakten op een resultaat. Maar in het dramatische jaar 2016 is alles anders. Lef, creativiteit en de pure wil om te winnen ontbreken bij het huidige Vitesse.

Realist
Logisch dat de Arnhemse club in een sportieve crisis is beland. Fraser gaf vrijdag aan dat hij de druk en stress duidelijk voelt. 'Maar ik blijf er rustig onder. Spanning is ook mooi en hoort bij sport. Ik ben realist en weet aan welke uitdaging ik hier begonnen ben.'

Geen vermaak
Drie van de zeven thuisduels (ADO, PSV en Heracles) gingen al verloren. Daarnaast speelde Vitesse in eigen huis gelijk tegen FC Utrecht en Excelsior. Alleen van Go Ahead en FC Groningen werd gewonnen, maar eenvoudig ging dat absoluut niet. Kortom, van groot vermaak is dit seizoen in Arnhem nog geen sprake. Die feiten zeggen waarschijnlijk meer dan de statistiek dat Vitesse thuis tegen PEC Zwolle nog nooit een nederlaag slikte.

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: