24 september 2014 In de media

Student Peet (22) brengt Vitesse aan het bibberen

Toen invaller Renato Ibarra Vi­tesse in de 2de minuut van bles­suretijd naar de derde ronde van het bekertoernooi kegelde, staarden Peter Bosz en Hendrie Krüzen voor zich uit.
Waar de spe­lers de matchwinner na de bevrij­dende 1-2 tegen amateurclub WSB in de armen vlogen en ook de rest van de staf zich met gebalde vuist tot de verlosser richtte, bleven de hoofdtrainer en zijn assistent met een dodelijke blik op hun witte tuin­stoel zitten.

„Ik vond het ongepast om uitge­breid te gaan juichen. We speelden tegen een topklasser," zei Bosz nadat zijn ploeg in Noordwijkerhout aan een blamage was ontsnapt

„Kwaad ben ik niet. We komen voor, maar missen vervolgens genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Uitein­delijk ben ik dan vooral opgelucht dat we niet hoefden te verlengen. Het matige resultaat is geen nieuwe dreun voor het vertrouwen. Eerder andersom. In de competitie spelen we vaak goed, maar worden we niet beloond. Nu was het een helft goed, maar zijn we uiteindelijk wel een ronde verder."

Door toedoen van de 22-jarige student Peet van der Slot was die derde ronde ineens ver weg voor Vi­tesse. De eredivisionist kwam in de eerste helft via Beltrand Traoré op voorsprong, maar werd door de 22- jarige rechtsback van WSB in de laatste twintig minuten van het be­kerduel flink aan het bibberen ge­bracht.

Van der Slot, samen met de balvaste spits Giovialli Serbony de grote uitblinker bij WSB, maakte met een krachtige kopstoot gelijk en werd in de slotfase bijna onsterfe­lijk, ware het niet dat Vitesse doel­man Eloy Room zijn kopbal ditmaal wel uit het doel kon slaan.

Peuk
„Ik was echt genieten. Een prach­tige avond." blikte de student logis­tiek en economie met een peuk en biertje in de hand terug. „Vitesse was in de slotfase rijp voor de slacht. We voelden door de wegvloeiende krachten dat het in de reguliere speeltijd moest gebeuren. Dat dat dan net niet lukt, is erg jammer. Vooral voor ons geweldige publiek. Of Vitesse bij de eerste vijf eindigt? Ze hebben een goed middenveld. Verder vond ik het tegenvallen. Als ze het met ons al zo lastig hebben, lijkt het me heel sterk dat ze in de top eindigen."
 


Opgeluchte Vitesse-supporters in het 'uitvak' in Noordwijkerhout
AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: