3 februari 2017 In de media

Sturing coacht deelnemers Vitesse EuroFIT

Assistent-trainer Edward Sturing was donderdag aanwezig bij het maatschappelijke project Vitesse EuroFIT.
Sturing, die sinds eind vorig jaar ambassadeur is van Vitesse Betrokken, bezocht de voorlaatste training van de mannen op Papendal.

De deelnemers van EuroFIT waren donderdag blij verrast toen Vitesse-icoon Sturing het spelershome binnen kwam. Iedereen kreeg de gelegenheid een vraag aan hem te stellen. Sturing, die zelf gedurende zijn professionele voetbalcarrière dagelijks bezig was met een gezonde leefstijl, kon de deelnemers vertellen over zijn eigen ervaringen. “Gezonde voeding, sporten en voldoende rusten waren voor mij erg belangrijk. Als profvoetballer wordt je tegenwoordig overal in begeleid, ook op het gebied van voeding. Deze mannen hebben een zetje in de goede richting nodig en het is mooi dat we dat vanuit Vitesse kunnen doen.”

Na het eerste gedeelte trokken de mannen hun Vitesse-trainingspak aan om buiten op het trainingsveld aan de slag te gaan. Edward Sturing verzorgde samen met EuroFIT-coach Ton Vosselman de training. Na een uitdagende training gingen de mannen voldaan van het veld. Volgende week staat de laatste training op het programma en worden er wederom metingen verricht om te kijken wat het korte termijn effect is geweest van het project. De deelnemers worden over twaalf maanden weer gemeten, gewogen en getest om te zien wat het effect op langere termijn is. 

Over EuroFIT
EuroFIT is een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van een leefstijl interventie op mannen van 35 – 65 jaar met een BMI hoger dan 27. Naast het letterlijk in beweging brengen van de mannen, wordt er ook geleerd over een gezonde leefstijl. Het project wordt in vier landen uitgevoerd. In Nederland doen naast Vitesse ook PSV, FC Groningen en ADO Den Haag aan het project mee. Het VU Medisch Centrum verzorgt het onderzoek in Nederland. Vorig jaar oktober startte de tweede groep van 40 mannen aan het 12 weken durende project. De deelnemers werden voorafgaande, tijdens en na afloop aan het project getest door het VUmc. 
 

Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: