6 januari 2020 In de media

Sturing drukt gelijk stempel op speelwijze Vitesse

De nieuwe trainer van Vitesse laat zich op het trainingsveld in Portugal gelden. Met luide stem onderbreekt hij met regelmaat oefensessies om zijn spelers te corrigeren.
Zijn speelwijze is van meet af aan ook duidelijk en vormt de basis voor zijn oefenstof. Aanvallend voetbal, hoog druk zetten en vanuit een 4-3-3 systeem.

Zijn assistent Joseph Oosting had voor de winterstop al een besis gelegd tijdens zijn interim periode. Vitesse keert terug naar de Arnhemse stijl van voetbal en de trainers willen dat tijdens de oefenduels tegen FC Servette en MSV Duisburg op het veld terug zien.

Sturing werkt innig samen met Oosting en Hofs. Dat deden ze al tijdens de vorige interim periode toen Edward Sturing het stokje van de ontslagen Henk Fraser overnam.

De oefenpartijen en positiespelletjes zijn zeer intensief, zo ervaren de Vitesse-spelers.

Sturing is duidelijk in wat hij wil en van zijn spelers verwacht, zo vertelt hij in de Gelderlander: "In deze tien dagen in Portugal rollen we onze speelwijze uit. We moeten automatismen inslijpen. In de uitvoering en het mentale bewustzijn. Ik wil het systeem hier uiteindelijk terug zien op het veld. En dan verwacht ik geen geoliede machine, maar we moeten wel stappen maken.”

Hij vervolgt: "Tegen MSV moeten de contouren voor de competitie zichtbaar zijn. Bij de herstart van de competitie moeten we in de aanvallende modus zitten.”

Vitesse speelt op het trainingskamp twee oefenwedstrijden. Op dinsdag 7 januari tegen het Zwitserse FC Servette en op 11 januari tegen MSV Duisburg. De competitie wordt hervat op zaterdag 18 januari met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: