21 februari 2020 In de media

Sturing gebruikt glorietijd om Vitesse te prikkelen tegen PSV

Edward Sturing grijpt terug naar 1997 om Vitesse op scherp te krijgen tegen PSV. In dat jaar won Vitesse voor het laatst van de Eindhovenaren in Arnhem.
Op 16 februari 1997 won Vitesse in stadion Nieuw-Monnikenhuize met 1-0 van PSV. Arco Jochemsen maakte de enige goal. Ook Edward Sturing, de huidige trainer, maakte onderdeel uit van het team. Tijdens één van de besprekingen deze week haalde Sturing de goede oude tijd erbij om zijn selectie te prikkelen.

Elftalfoto

Hij liet zijn groep een oude elftalfoto zien van het winnende team uit 1997. Sturing is lyrisch over die periode. 'Het beste elftal dat Vitesse ooit gehad heeft heb ik ze gezegd. Ik heb in de kleedkamer alle namen opgenoemd. En gezegd, jullie zijn niet beter. Je zoekt zoiets natuurlijk bewust op, want het is 23 jaar geleden. Dus een mooie uitdaging om thuis eindelijk weer eens van PSV te winnen', aldus Sturing. 

Trots

Vitesse werd een seizoen later, onder leiding van Henk ten Cate, derde. De beste prestatie ooit. 'Dat is een team van Vitesse daarna nooit meer gelukt', zegt de trainer uit Eerbeek enigszins trots. Sturing nam vervolgens afscheid als speler om direct door te schuiven naar de post van assistent-trainer bij Vitesse. Nu heeft hij als opdracht de Arnhemse club, net als twee jaar geleden, weer naar Europees voetbal te loodsen. 

De play-offs bereiken is het eerste doel. Bij winst in GelreDome, het zou de eerste keer zijn tegen PSV, zet Vitesse een grote stap. Enige vraag in de opstelling voor zondag is wie linksback staat. 'Ik ben er al wel uit, maar de jongens weten het nog niet', hulde Sturing zich in stilzwijgen.

Brenet of Clark

De keuze valt op Joshua Brenet of Max Clark. Brenet , gehuurd van het Duitse Hoffenheim, speelde maandag 90 minuten bij de beloften en is wedstrijdfit. De voormalige speler van PSV lijkt de beste papieren te hebben om zondag zijn debuut in de basis te maken.

Joshua Brenet is klaar om te spelen

'Ik lach hier weer, ben topfit en wil gaan spelen', vertelde de linksback na de training op Papendal. Clark is na een vormcrisis weer op de weg terug en speelde zowel tegen Ajax voor de beker als Heerenveen thuis een redelijke wedstrijd. 

Richedly Bazoer ontbrak vrijdag op de training. De gepasseerde middenvelder heeft griep en wordt ook zondag niet bij de selectie verwacht. Vorig seizoen eindigde Vitesse – PSV in een spectaculaire 3-3. Op die dag verspeelde PSV zijn kansen op de titel. 

Opstelling Vitesse: Pasveer, Eli Dasa, Doekhi, Obispo, Brenet (Clark); Bero, Tannane, Tronstad; Dicko, Matavz en Linssen.

Omroep Gelderland / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: