30 december 2019 In de media

Sturing nieuwe hoofdtrainer Vitesse

Edward Sturing is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De 56-jarige oefenmeester maakt de rest van het seizoen als hoofdtrainer af. Joseph Oosting blijft als assistent-trainer betrokken bij de A-selectie. Samen met Nicky Hofs en Raimond van der Gouw vormen zij de vernieuwde technische staf. Tim Cornelisse keert, zoals vooraf al afgesproken, terug bij de Vitesse Voetbal Academie.
Sturing kwam in zijn actieve carrière uit voor Vitesse en De Graafschap. Hij speelde negen seizoenen in het geel-zwart en groeide uit tot international van het Nederlands elftal. Als trainer werkte Sturing bij Vitesse, FC Volendam en bij de Turkse clubs Gençlerbirliği SK en Kayseri Erciyesspor. Ook was hij Hoofd Opleiding bij PSV.

In de zomer van 2014 keerde Sturing vanuit Turkije terug bij Vitesse. Hij ging aan de slag als prestatie- en talentencoördinator bij de Vitesse Voetbal Academie. Al snel werd Sturing als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van het eerste elftal. In 2018 nam Sturing, samen met Nicky Hofs en Joseph Oosting, de honneurs waar als interim-trainer tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen 2017|2018 en werd de play-offs om Europees voetbal onder zijn leiding gewonnen. Het afgelopen half jaar was de Zilveren Vitessenaar weer actief binnen de Vitesse Voetbal Academie. Nu keert Sturing terug als hoofdtrainer.

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse: “We zien Edward als de beste trainer voor Vitesse op dit moment. We zijn daarom blij dat Edward het komende halfjaar de hoofdtrainer is. Hij heeft bewezen kwaliteit te kunnen leveren bij het eerste elftal. Hij kent de club, de cultuur en de mentaliteit. Bovendien kent hij het grootste gedeelte van de selectie al en heeft hij een goed oog voor aanstormend talent vanuit de voetbalacademie. De doelstelling voor dit seizoen, Europees voetbal behalen, is bij iedereen bekend. We gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

Sturing over zijn nieuwe rol: “Zoals ik al vaker heb gezegd, wil ik van waarde zijn voor de club. Ik heb er goed over nagedacht. Uiteindelijk is het een combinatie van clubliefde en de potentie die ik in de selectie zie, wat mij heeft doen besluiten terug te keren als hoofdtrainer. Daarnaast was het voor mij heel belangrijk dat Joseph betrokken kon blijven bij de staf. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met de stafleden, de selectie en de steun van de supporters er alles uit gaan halen wat er in zit de komende zes maanden.”

Daarnaast heeft er een wijziging plaatsgevonden op voetbaltechnisch gebied. Marc van Hintum neemt tijdelijk de taken waar van Mo Allach, die zich ziek heeft gemeld.

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft start vanaf vrijdag 3 januari met het trainingskamp in Portugal.
 

Hoofdsponsor: