19 mei 2020 In de media

Sturing topkandidaat voor hoofd opleidingen Vitesse-academie

Nadat Vitesse de keuze heeft gemaakt om zijn interim hoofdtrainerschap niet te verlengen, is Edward Sturing naar verluidt de topkandidaat voor de functie van hoofd opleidingen in Arnhem.
Edward Sturing is eerder al gepolst als hoofd opleidingen een functie die vacant is bij de Gelderse eredivisionist, al zal de gezamelijke uitwerking bepalend zijn. Sturing is iemand die eerder op het veld staat dan achter zijn bureau een afdeling aanstuurt. "Voor mij is het belangrijk te weten hoe het eruitziet en wat er van mij wordt verwacht. Het plaatje moet kloppen, want uiteindelijk ben ik iemand die het liefst op het veld staat," zo laat de Eerbeker (57) door Nu.nl optekenen.

Sturing was in het verleden al hoofd jeugdopleiding. Bij Vitesse (2002-2003) en bij PSV (2006-2008). Met de Eindhovenaren won hij de prijs voor Beste Jeugdopleiding van Nederland.

In 2008 keerde hij weer terug bij Vitesse in de functie van assistent trainer, destijds onder hoofdtrainer Hans Westerhof. Clubman Sturing is, op enkele korte tussenpozen na, al sinds 1987 aan Vitesse verbonden.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: