5 mei 2018 In de media

Sturing wil ritme behouden voor de play-offs om Europees voetbal

Vitesse maakt van het slotduel van de competitie geen proeftuin. De fitste groep staat aan de start in Tilburg. Interim-coach Edward Sturing wil dat de Arnhemse equipe ritme houdt voor de play-offs.
Edward Sturing is voor het eerste deel van zijn missie geslaagd. De opvolger van de ontslagen coach Henk Fraser heeft met Vitesse de play-offs bereikt. ,,Nu willen we die ook winnen", stelt hij.

Willem II, de laatste tegenstander in de competitie, is geen tussendoortje. ,,Ik ga kijken wie er fit is en wie niet", vertelt Sturing. ,,Er zijn kleine pijntjes. Ik wil een zo fit mogelijk team opstellen tegen Willem II. Ik maak er in de opstelling zeker geen tombola van. Ik ga zo min mogelijk wisselen."

Sturing kan in Tilburg niet beschikken over Roy Beerens. De winteraankoop heeft een bovenbeenblessure en wordt gespaard voor de play-offs, die volgende week woensdag beginnen. Zijn vervanger is Mitchell van Bergen. Thulani Serero is en twijfelgeval. De Zuid-Afrikaan is een paar dagen ziek geweest (buikloop). Thomas Bruns is normaliter het alternatief.

Sturing weet na de slotdag het verdict voor de play-offs. Een specifieke voorkeur voor een tegenstander heeft hij niet. ,,Ik wacht gewoon de gang van zaken af. Aan onze speelstijl verander ik niets. Dat blijft aanvallend."

De interim is blij dat deel 1 van zijn opdracht is gelukt. ,,Als we de play-offs niet hadden gehaald, dan was het seizoen wel heel bitter geëindigd", legt hij uit. ,,Ik ben blij hoe de groep alles de afgelopen tijd heeft opgepakt. Er is toch best wat gebeurd (doelt op ontslag Fraser, LL). We hanteren een ander systeem. Ik vond dat er iets moest veranderen. Niet omdat het andere per se slecht was. Maar omdat er energie moest komen. Nieuw elan."

,,Dit systeem heeft een nadeel", vervolgt Sturing. ,,Wachten op fouten heeft ook een nadeel. Maar Mourinho (coach Manchester United, LL) doet dat en pakt er prijzen mee. Wij spelen nu met meer druk naar voren. We scoren meer. Maar we geven ook ruimte in de rug weg. Dan kun je geslacht worden. Dat weten we, maar we doen het toch op deze wijze. Voor de play-offs zien we dan wel. We hebben in de competitie van alle clubs punten gepakt en verloren. Dus daar valt niet veel over te zeggen."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: