11 februari 2020 In de media

Sturing ziet kwetsbaar punt bij Ajax

Edward Sturing ziet ondanks de kracht van Ajax mogelijkheden in de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi, waarin de Amsterdammers woensdag de tegenstander zijn. De trainer van Vitesse weet waar de ploeg van Erik ten Hag kwetsbaar is.
In tegenstelling tot Ajax, dat het uitduel met FC Utrecht zag worden afgelast wegens storm Ciara die zondag het land in zijn greep hield, kwam Vitesse afgelopen weekend wel in actie. Het uitduel met FC Groningen resulteerde in een 1-0 nederlaag, waardoor de Arnhemmers nu al drie duels op rij niet hebben gewonnen.

Sturing houdt echter vertrouwen. 'Ik hoop dat we een reactie geven na het duel met Groningen. Er komt een prachtige affiche aan, daar voetbal je voor. Het stadion zal goed vol zitten en dat is geweldig. We gaan er alles aan doen om er een wedstrijd van te maken.'

En dat moet lukken, denkt Sturing. Begin dit seizoen hield Vitesse de landskampioen en bekerhouder in eigen huis nog op 2-2. 'In balbezit zijn ze heel goed, dat is duidelijk', zegt Sturing dinsdagmiddag op de clubwebsite. 'Ze staan vrij hoog op het veld met veel mensen voor de bal. Dat maakt ze ook kwetsbaar in de omschakeling, dus daar hopen wij van te profiteren', legt de trainer uit waar hij kansen ziet. 

'Het zal moeilijk worden, maar kansloos ben je nooit. Financieel gezien is het natuurlijk al heel mooi dat we in de kwartfinale staan, maar het kan alleen nog maar mooier worden.'

Waar Ajax met de nodige blessuregevallen te maken heeft, is de selectie van Vitesse zo goed als fit. Alleen middenvelder Matús Bero is een twijfelgeval voor de wedstrijd van woensdag. De Slowaak ontbrak afgelopen zaterdag in Groningen wegens hamstringklachten. 'Matús heeft licht meegetraind. We gaan hem nog verder testen. Ik heb hem er graag bij als motor op het middenveld. Maar het kan ook gevaarlijk zijn om met zulke klachten te vroeg te beginnen', aldus de trainer van Vitesse, dat op het Twitter-account al memoreerde aan de bekerstunt uit december 2014 in Amsterdam. Destijds werd het 0-4. 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: