24 maart 2020 In de media

Sturing: “Alles in perspectief zien. Er gaan mensen dood”

Vitesse heeft nog acht wedstrijden te gaan in de competitie. Het seizoen moet op 30 juni afgesloten zijn in verband met het aflopen van contracten. Het lijkt een uitgemaakte zaak dat het restant van de wedstrijden niet uitgespeeld gaan worden.
"Dit is een enorme klap voor het profvoetbal”, zegt Edward Sturing, de trainer van Vitesse in de Gelderlander. "Maar ik zie alles wel in perspectief. Er gaan mensen dood. Dit gaat om overleven. Alle bedrijfstakken krijgen klappen. Dit is een mondiale crisis. Voetbal is dan niet belangrijk.”

"Vitesse wacht de ontwikkelingen vanuit Zeist af", geeft algemeen directeur Pascal van Wijk aan. "De KNVB is in de crisis leidend, maar de vrees voor een voortijdig einde van de competitie is groot."

"Het seizoen nog uitvoetballen in juni? Dat kan bijna niet”, stelt Sturing.  "We liggen straks twaalf weken stil. In de zomer is de stop grofweg vijf weken. Dan is een voorbereiding nodig van zes weken, om een team in topconditie te hebben. Dit is een stop van twaalf weken. Drie maanden! Dan is twee weken voorbereiding onverantwoord.”

De KNVB, Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie komen dinsdag bij elkaar en zullen tot een besluit komen.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: