27 april 2018 In de media

Sturing: ‘Dit zijn de duels waar het om gaat’

Vitesse neemt het zondag 29 april in eigen huis op vs hekkensluiter FC Twente. De laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen 2017|2018.
Een fase van de competitie waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Interim-hoofdtrainer Edward Sturing blikt alvast vooruit: “Er wacht ons een beladen duel.”

De Tukkers, die momenteel met 23 punten op de laatste plaats in de Eredivisie staan, degraderen zondag als de ploeg verliest van Vitesse. Sturing: “Natuurlijk zijn zulke wedstrijd beladen duels. Er staan twee ploegen tegenover elkaar die beiden nog iets te winnen en te verliezen hebben. Voor ons is het belangrijk dat wij de punten binnenhalen voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Voor FC Twente is het zondag erop of eronder. Dat brengt een portie spanning met zich mee”

Ook doelman Jeroen Houwen onderstreept het belang van duel met de Tukkers: ”Wij moeten gewoon die play-offs bereiken. Als dat ten koste gaat van FC Twente dan zij het zo.” Houwen, die al een aantal wedstrijden op rij als eerste doelman aan de aftrap verscheen, voelt zich steeds meer op zijn gemak: “Het is belangrijk om een aantal wedstrijden achter elkaar te spelen om te kunnen wennen aan de druk van het spelen in een stadion, maar ook aan het publiek. Dat gaat voor mijn gevoel steeds beter. Ik ben blij met de kansen die ik krijg om mezelf door te ontwikkelen.”

Sturing verwacht een stug en een tot het eind strijdend FC Twente: “FC Twente gaat er alles aan doen om in de Eredivisie te blijven. Dat is hun goed recht.” Vitesse is in ieder geval goed voorbereid op de wedstrijd. Sturing: “We hebben zoals altijd goed en intensief getraind dus wij zijn er klaar voor.”

Tickets zijn eenvoudig en snel verkrijgbaar via Vitesse.nl/tickets
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: