8 mei 2018 In de media

Sturing: ‘moeten meer dan alleen goed voetbal leveren’

Vitesse maakt zich op voor de play-offs om Europees voetbal. In aanloop naar het tweeluik vs ADO Den Haag in de halve finale van de play-offs, sprak Vitesse TV met interim-hoofdtrainer Edward Sturing en Matt Miazga. Sturing: “We zijn er klaar voor.”
Tegenstander ADO Den Haag heeft zich de laatste weken de play-offs ingeknokt. Daar waar PEC Zwolle voorafgaand aan het laatste duel van het reguliere seizoen de beste papieren had voor een plaats in de play-offs, heeft ADO Den Haag na de 3-2 overwinning op Roda JC het stokje overgenomen. Sturing: “ADO Den Haag draait een goed seizoen. Na 34 wedstrijden bedraagt het verschil slechts twee punten met ons. De verhoudingen liggen heel dicht bij elkaar.”

Voor het treffen met de Hagenezen zijn de kaarten opnieuw geschud en is het resultaat over twee wedstrijden van belang voor een plaats in de finale van de play-offs. Sturing: “Het zijn twee wedstrijden op zich. Het is een tweeluik en daar moeten wij als beste uit zien te komen. Dat is de opdracht en daar gaan wij alles voor doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Sturing verwacht dat alleen goed voetbal niet voldoende zal zijn in Den Haag. “Natuurlijk moet ons spel goed zijn maar als je naar Den Haag gaat, weet je dat er ook de nodige strijd in het spel gegooid moet worden. Met alleen goed voetbal gaat het niet lukken.”

Sturing kan woensdag in ieder geval beschikken over een volledig fitte selectie. Roy Beerens keert dus terug in de wedstrijdselectie en Thulani Serero en Bryan Linssen zijn op tijd hersteld na hun pijntjes op bezoek bij Willem II.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: