6 maart 2020 In de media

Sturing: ‘Op naar een fel duel’

Vitesse neemt het zaterdag 7 maart thuis op tegen FC Twente (19.45 uur). Na twee nederlagen op rij zijn de Arnhemmers gebrand op een overwinning om zicht te houden op de play-offs. Het team uit Twente daarentegen heeft de punten nodig om de nacompetitie te ontlopen. We blikken vooruit met hoofdtrainer Edward Sturing en middenvelder Patrick Vroegh.
Vitesse verloor vorig weekend na een krankzinnige slotfase in Zwolle. “Het was een vervelende nederlaag”, blikt Sturing terug. “Deze week hebben we gekeken naar wat er mis ging en dat hebben we meegenomen in de training”, geeft de trainer aan. Ook Vroegh onderstreept dat er met het team terug is gekeken naar de wedstrijd en dat er extra getraind is op tactiek.

De blikken zijn nu gericht op komende zaterdag. “Ik verwacht felle duels met veel strijd”, benoemt Vroegh. Ook Sturing geeft aan dat het een belangrijk duel is: “We willen graag een goed resultaat behalen.” Vroegh heeft mooie herinneringen aan FC Twente, in het uitduel maakte hij zijn basisdebuut. “Toen werd het 0-3, ik hoop morgen weer op een overwinning.” De middenvelder geeft daarnaast aan dat hij aan het begin van het seizoen niet had verwacht om te spelen, maar dat hij tevreden terug kijkt op zijn gemaakte minuten.

De trainer beschikt zaterdag niet over de gehele selectie. Oussama Tannane kreeg in de wedstrijd tegen PEC Zwolle zijn vijfde gele kaart en is geschorst voor zaterdag. Daarnaast raakte Matúš Bero geblesseerd waardoor hij deze week geen deel uitmaakt bij de selectie. Patrick Vroegh en Riechedly Bazoer starten tegen FC Twente. Roy Beerens en Filip Delaveris sluiten nog niet aan bij de wedstrijdselectie. Hilary Gong en Charly Musonda Jr. kampen beide met langdurige blessures.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: