21 januari 2020 In de media

Sturing: ‘sterkste elftal speelt, want we gaan voor Europees voetbal’

Vitesse speelt op woensdag 22 januari (18.30 uur) een uitduel vs Heracles Almelo in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. We blikken vooruit op de wedstrijd met hoofdtrainer Edward Sturing, die geen spelers rust gaat geven. “Het sterkste elftal speelt, want we gaan voor Europees voetbal en de beker is daar heel erg belangrijk in”, zegt Sturing.
Eerder dit seizoen ging Vitesse in speelronde vier van de Eredivisie op bezoek bij Heracles Almelo. Door doelpunten van Bryan Linssen en Cyriel Dessers werd het op 24 augustus van vorig jaar 1-1. Afgelopen seizoen speelden de Arnhemmers ook al in de TOTO KNVB Beker tegen de Almeloërs, toen nog in de tweede ronde. Door doelpunten van Martin Ødegaard en Thomas Buitink, die zijn eerste Vitesse-treffer maakte, wonnen de geel-zwarten met 0-2.

“Ik verwacht een lastige wedstrijd”, begint Sturing. “Maar dat zijn eigenlijk alle wedstrijden tegen ploegen uit de Eredivisie. De verschillen zijn klein. Het ligt eraan wat wij brengen. Wij willen Europees voetbal halen en via de beker kunnen we dat bereiken.” De hoofdtrainer kent de kwaliteiten van Heracles. “Het is een ploeg met veel voetballend vermogen, die bovendien sterk is in de omschakeling. Daarnaast hebben ze veel snelheid voorin. Wij gaan dus ook niet naïef aanvallen.” Sturing zal zijn sterkste elftal het veld opsturen in Almelo. “Het is niet nodig om spelers rust te geven en als je dat wel doet, geef je bovendien het signaal af dat je de beker niet interessant vindt. En dat is niet het geval. Ik kies er dus ook voor om Remko Pasveer te laten keepen, want hij is op die positie momenteel de beste optie.”

Navarone Foor is niet beschikbaar voor het bekertreffen in het Erve Asito. De middenvelder liep in het duel tegen Fortuna Sittard een schouderblessure op en moest in de rust vervangen worden. Ook de geblesseerde Eli Dasa, die wel weer op het trainingsveld staat, en de langdurig uitgeschakelde Hilary Gong en Charly Musonda Jr. zitten niet bij de wedstrijdselectie.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: