31 januari 2020 In de media

Sturing: ‘We hebben wat goed te maken tegen ADO’

In speelronde 21 van de Eredivisie gaan we op bezoek bij ADO Den Haag. Het duel in het Cars Jeans Stadion begint op zaterdag 1 februari om 18.30 uur. We blikken vooruit met hoofdtrainer Edward Sturing en middenvelder Matúš Bero. Zowel Sturing als Bero verwacht een lastige avond in de Hofstad.
Vitesse speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Een wedstrijd met twee verschillende gezichten, zag Sturing. “In de eerste helft hebben we heel aardig gespeeld en goede mogelijkheden gecreëerd. Maar we verzuimden om de score uit te breiden. Na de rust waren we twintig minuten lang de controle kwijt en daarin mochten we blij zijn dat het bij 1-1 bleef, want het had ook zomaar 1-3 kunnen staan. Daarom denk ik dat we niet meer hadden verdiend dan een gelijkspel”, aldus de hoofdtrainer. Bero baalde van de puntendeling met FC Emmen. “De eerste helft was veelbelovend en daarna hoort het niet zo te zijn dat we zoveel kansen weggeven. Uiteindelijk mag je blij zijn met een punt, maar wij zijn Vitesse en moeten dat soort wedstrijden gewoon winnen.” 

Nu wacht een uitduel met ADO Den Haag. Een ploeg die in degradatiegevaar verkeert en in de winterstop de Engelsman Alan Pardew aanstelde als nieuwe trainer. “Zoals iedere wedstrijd in de Eredivisie gaat het weer lastig worden”, denkt Sturing. “Zij vechten om erin te blijven, dus dat zal gaan meespelen. Hoewel ik vind dat wij meer kwaliteit hebben, denk ik niet dat dat het verschil gaat maken. De mentaliteit en de wil om te winnen zijn ook belangrijk. Daarin moeten we mee met ADO, want anders redden we het niet. We verloren thuis ook met 0-2, dus we hebben wat goed te maken.”

Hoewel ADO Den Haag op een zeventiende en voorlaatste plaats staat, zegt dat volgens Bero niets. “Wij hebben juist problemen tegen teams die lager staan dan wij”, zegt de Slowaakse middenvelder. “Wij moeten de strijd met ADO aangaan en heel veel energie in de wedstrijd leggen. Dat gaan we ook zeker doen”, besluit Bero. 

Sondre Tronstad zit tegen ADO Den Haag voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Dat geldt niet voor Eli Dasa, die nog niet wedstrijdfit is. Ook de langdurig geblesseerde Hilary Gong en Charly Musonda Jr zijn er niet bij. Tim Matavž is nog een vraagteken. De Sloveense spits moest deze week twee trainingen overslaan vanwege ziekte, maar er wordt nog bekeken of hij in actie kan komen.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: