24 januari 2020 In de media

Sturing: ‘We maken stappen, maar het moet nog beter’

Vitesse speelt aanstaande zondag 26 januari (12.15 uur) de eerste thuiswedstrijd van 2020. In GelreDome is FC Emmen de tegenstander. Na het bereiken van de kwartfinale in het TOTO KNVB Bekertoernooi is Vitesse inmiddels al zes officiële duels op rij ongeslagen, maar hoofdtrainer Edward Sturing ziet dat er nog voldoende verbeterpunten zijn. “We maken stappen, maar het moet nóg beter.”
Hoewel het spel volgens de hoofdtrainer uit Eerbeek nog beter kan, is Sturing ook zeker tevreden over de prestaties van zijn ploeg. “Het is heel prettig dat we met twee goede resultaten begonnen zijn. Dat de speelwijze er nog niet helemaal is ingeslopen, is ook logisch. Het gaat al beter, maar zoiets kost tijd en dus moeten we geduldig zijn.” Aankomende zondag komt er met FC Emmen een ploeg op bezoek waar Sturing met bewondering naar kijkt. “Ze doen het fantastisch met de middelen waarover ze beschikken. Daar kun je alleen maar respect voor hebben. We hebben twee keer tegen ze gespeeld (vorig jaar werd het 1-1 in GelreDome en in november verloor Vitesse met 2-1 in Drenthe) en het twee keer lastig gehad. Dit weekend heb ik goede hoop op een goed resultaat, want iedereen is fit uit de wedstrijd tegen Heracles gekomen”, besluit Sturing.

Navarone Foor is vanwege zijn schouderblessure nog een twijfelgeval. Eli Dasa zit nog niet bij de wedstrijdselectie, maar hij traint na zijn kwetsuur wel weer mee met de groep. Hilary Gong en Charly Musonda Jr. zijn langdurig uit de roulatie en zullen er tegen FC Emmen ook niet bij zijn.

Dat geldt wel voor Patrick Vroegh, die Foor afgelopen woensdag uitstekend verving. De middenvelder luisterde zijn tweede basisoptreden opnieuw op met een overwinning, na eerder bij zijn basisdebuut te hebben gewonnen van FC Twente (0-3). “Het gaat lekker, ik ben tevreden”, zegt Vroegh. De bij Vitesse opgeleide middenvelder komt tot steeds meer speelminuten in het eerste elftal. “Dat is heel mooi en op dit moment ook het belangrijkste in mijn ontwikkeling. Tegen FC Emmen moeten we er weer staan en de goede lijn doortrekken. Je merkt dat er een goede sfeer is in de groep, nu we positieve resultaten behalen. Dat hopen we vast te houden.” 
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: