11 februari 2020 In de media

Sturing:”Een prachtig affiche, daar voetbal je voor”

Vitesse speelt woensdag 12 februari (20.45 uur) thuis tegen Ajax in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.
Het duel tegen de regerend bekerwinnaar en huidig koploper van de Eredivisie belooft een kraker te worden in een zo goed als volgepakt GelreDome. We blikken vooruit met hoofdtrainer Edward Sturing.

Na de nederlaag van afgelopen weekend bij FC Groningen (1-0) heerste er grote teleurstelling in het kamp van de geel-zwarten. Maar veel tijd om terug te kijken was er niet. De focus moest al snel weer op Ajax-thuis. “Ik hoop dat we een reactie geven na het duel met Groningen”, zegt Sturing. “Er komt een prachtige affiche aan, daar voetbal je voor. Het stadion zal goed vol zitten en dat is geweldig. We gaan er alles aan doen om er een wedstrijd van te maken.”

Met Ajax treffen de Arnhemmers een sterke tegenstander, die eerder dit seizoen ook al op bezoek was in GelreDome. In de seizoensopener werd het 2-2. “In balbezit zijn ze heel goed, dat is duidelijk”, vindt Sturing. “Ze staan vrij ‘hoog’ op het veld met veel mensen voor de bal. Dat maakt ze ook kwetsbaar in de omschakeling, dus daar hopen wij van te profiteren. Het zal moeilijk worden, maar kansloos ben je nooit. Financieel gezien is het natuurlijk al heel mooi dat we in de kwartfinale staan, maar het kan alleen nog maar mooier worden.”

De selectie van Vitesse is zo goed als fit. Alleen Matúš Bero is een twijfelgeval. De Slowaakse middenvelder ontbrak tegen FC Groningen met hamstringklachten en het is nog niet zeker of hij inzetbaar is tegen Ajax. Sturing: “Matúš heeft licht meegetraind. We gaan hem nog verder testen. Ik heb hem er graag bij als motor op het middenveld. Maar het kan ook gevaarlijk zijn om met zulke klachten te vroeg te beginnen. Dus we moeten afwachten.” Hilary Gong en Charly Musonda Jr ontbreken tegen Ajax door langdurige blessures.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: