2 maart 2020 In de media

Sturing:”Ik ben hier doodziek van. Net als de supporters”

Edward Sturing baalt als een stekker van de 4-3 nederlaag van Vitesse op bezoek bij PEC Zwolle. De trainer van de Arnhemmers zag zijn ploeg na een ongelooflijke slotfase als verliezen van het veld stappen.
Het doel van Vitesse blijft hetzelfde, Europees voetbal, maar voor Sturing lijkt er veel werk aan de winkel. "We willen véél meer", vertelt de trainer tegen De Gelderlander. "De opdracht is vooruit te lopen en initiatief te nemen. Maar bij ons lopen ze achteruit. We trainen uitgebreid op positiespel. Maar dat is heel erg matig. Communicatie, coachen, samen strijden voor een resultaat – het is er niet. Maar voor een plek in de top van de eredivisie worden zaken als karakter wel geëist."

Het levert de trainer kritiek op van de achterban, hetgeen Sturing begrijpt. "Dat de supporters boos zijn op mij, begrijp ik volledig. Ik moet presteren. Ze mogen me allemaal aanspreken. Dit is onze club. Ik ben doodziek. Net als de fans. Maar ik loop nergens voor weg. Ik ben voor een half jaar aangesteld. Als ze van me af willen, hoor ik het wel. Tot die tijd geef ik alles. En ik probeer alles uit de groep te halen. We zullen zien of dat genoeg is."

Vitesse blijft door de nederlaag op een zevende plek steken, terwijl het bij een overwinning over FC Utrecht heen was gegaan.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: