18 april 2018 In de media

Sturing: “Spelen om niet te verliezen, is geen optie”

Daags na de glorieuze 7-0 overwinning op Sparta Rotterdam, staat de volgende belangrijke wedstrijd weer op de stoep.
Vitesse neemt het in de 32ste speelronde van de Eredivisie woensdagavond (18.30 uur) in Alkmaar op vs AZ.

De 7-0 overwinning op Sparta Rotterdam stond in het teken van het breken van records. Nog nooit boekte Vitesse zo’n grote overwinning in de Eredivisie. Tevens is interim-hoofdtrainer Edward Sturing na deze wedstrijd de langstzittende trainer van Vitesse in haar historie. Sturing: “Natuurlijk zijn beiden mijlpalen zijn erg bijzonder. De drie punten waren het belangrijkste, maar het kwartje viel deze wedstrijd ook wel gunstig voor ons.” 
[image]

Dat het uiteindelijk een monsterscore werd, doet de interim-hoofdtrainer niet zo veel: “Als je vóór rust met 3-0 achter staat en met tien man verder moet, weet je dat het mentaal lastig gaat worden voor Sparta. Wat we toen goed deden was dat we druk bleven houden en ons eigen spel bleven spelen. We hebben niet zo heel veel tijd meer om de play-offs te halen en te winnen. De tijd die we nog hadden wilde ik gebruiken om manier die ik wil spelen erin te krijgen.”

Sturing kijkt uit naar het treffen met de Alkmaarders. De ploeg van AZ-hoofdtrainer John van den Brom doet het dit seizoen erg goed en kan zichzelf daarvoor zondag belonen met het binnenhalen van de KNVB-beker. Sturing: “AZ is een goede ploeg en beleeft een goed seizoen. De ploeg staat op de derde plaats en speelt zondag de bekerfinale. Ik ben benieuwd hoe ons team het daar gaat doen woensdag.”

De interim-hoofdtrainer gaat er niet vanuit dat ze een overwinning in Alkmaar in de schoot geworpen krijgen: “Je weet dat de bekerfinale bij de spelers in het achterhoofd zit. Als speler wil je daar absoluut bij zijn, maar ze zullen de wedstrijd zeker niet de wedstrijd laten lopen.” 

Ook Roy Beerens weet dat er nog een flinke klus te klaren valt in Alkmaar, maar is ervan overtuigd dat de goede lijn voort wordt gezet: “Natuurlijk kijkt AZ met een schuin oog naar de bekerfinale. Ze spelen goed voetbal en hebben een goed seizoen, maar nog geen prijs om het te belonen. Ze willen niets weggeven tegen ons, maar ze zitten toch wel al met het hoofd bij zondag.” 

Het strijdplan voor aanstaande woensdag is dus simpel. Alleen een overwinning telt aanstaande woensdag. Sturing: “Je hebt twee opties: Je kan spelen om niet te verliezen en je kan spelen om te winnen. Dat tweede gaan wij in Alkmaar doen. Buiten dat het een mooie uitdaging is om een overwinning te boeken op een ploeg met het kaliber van AZ, is onze doelstelling nog altijd om de play-offs te halen.”  

Sturing beschikt woensdag in ieder geval over een volledige selectie. Ook Arnold Kruiswijk, die de laatste tijd hard aan zijn comeback heeft gewerkt, zit weer bij de wedstrijdselectie.
 

 
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: