18 mei 2018 In de media

Sturing: Mount interesseert me nu niet

Edward Sturing verwacht een loodzwaar en uiterst boeiend finaleduel voor Vitesse bij FC Utrecht. De interim-trainer gaat zich niet aanpassen in de Galgenwaard. En hij laat zich ook niet afleiden door het gemis van Mason Mount.
,,Mason Mount? Die interesseert me nu niet meer”, zegt Sturing. ,,Hij doet niet mee. Dat is een gegeven. Ik kan me daar heel druk over maken. En ik kan uren praten over de kwaliteiten van Mason Mount. Maar hij is er niet bij. Een ander speelt. Ik heb elf man op het veld staan tegen Utrecht. Die moeten het doen.”

Vitesse en Utrecht lopen op hun laatste benen. ,,Bryan Linssen heeft donderdag niet getraind. De wedstrijden komen kort op elkaar. De medische staf heeft daarom overuren gedraaid. We kijken nog even wie er allemaal beschikbaar zijn.”

Sturing schat de kansen voor het Europese ticket op 50 procent. Vitesse zit wel in een goede uitgangspositie, door de 3-2 thuiszege van afgelopen dinsdag. ,,Het is van belang wie de zaken bepaalt in Galgenwaard”, zegt Sturing. ,,Wij gaan niet alles veranderen. Utrecht ook niet. Aanpassen werkt niet. Wij moeten niet volop gaan verdedigen. Maar we gaan ook niet als een blinde drukken.” 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: