4 mei 2018 In de media

Sturing: Ook zondag is een goed resultaat van belang

Met nog één wedstrijd te gaan is het reguliere seizoen 2017|2018 bijna ten einde en kan Vitesse zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Voor het zover is nemen we het zondag om 14.30 uur in Tilburg op vs Willem II.
Het eerste deel van de missie is volbracht. Namelijk het behalen van de play-offs om Europees voetbal. Interim-trainer Edward Sturing: “Ik ben blij dat we met nog één competitiewedstrijd te gaan ons verzekerd hebben van de play-offs. Dat brengt wel geruststelling in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd.”

Ook Navarone Foor is blij met het behalen van een plek in de play-offs: “Ik ben blij dat we het gehaald hebben. We hebben er hard voor gewerkt met de nodige ups-en-downs. Nu willen we het reguliere seizoen goed afsluiten met een overwinning op Willem II.”

Ondanks dat de Arnhemmers alvast naar de play-offs kunnen toeleven, staat er zondag voor Vitesse nog daadwerkelijk iets op het spel. Sturing: “Voor mij zijn alle wedstrijden belangrijk. We zijn profvoetballers en moeten proberen alle wedstrijden te winnen. Deze wedstrijd is van belang of we zesde of misschien zelfs nog vijfde worden. Daar is een goed resultaat voor nodig.”

De Arnhemmers zijn de laatste tijd goed in vorm. De geel-zwarten troffen de laatste vier wedstrijden maar liefst vijftien keer het doel. Onder andere Foor speelde de laatste weken uitstekend, ziet ook interim-trainer Sturing: “Foor heeft veel energie en maakt ook veel meters in een wedstrijd. Daarnaast schakelt hij zowel verdedigend als aanvallend goed om.” Foor kijkt zelf ook tevreden terug op het huidige seizoen: “Ik werk hard voor het team en ben blij dat ik vooral de laatste weken met doelpunten en assisten mijn stempel heb kunnen drukken.”

Michael Tørnes en Roy Beerens ontbreken vanwege lichte kwetsuren in ieder geval op het wedstrijdformulier. 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: