16 februari 2010 In de media

Sturing moet weer om de tafel met Vitesse

Edward Sturing is zater­dag opgestapt als hoofdtrainer van FC Volendam. De 46- jarige coach uit Eerbeek werkte op huurbasis bij de club uit de eerste divisie en zal nu opnieuw om de tafel moe­ten met Vitesse.
Sturing was zaterdag aanwezig bij de wedstrijd Vitesse – FC Twente. Een dag eerder verloor hij met Volendam op eigen veld van AGOVV (0-1). Dat was voor Sturing het signaal ermee te stoppen.
„We speelden dramatisch", aldus Sturing. „Ik had het idee dat het na de winterstop de goede kant op ging met Volendam. We stonden goed in de periode. Maar door het faillissement van Haarlem raakten we ineens zes punten kwijt. En stonden we in een keer acht punten achter op de plaatsen voor de play-offs. Dat was een knal."
„Ik had een goede verstandhouding met de spelersgroep en heb er alles aan gedaan. Ik zou niet weten wat ik nog kan doen om de ploeg uit de negatieve spiraal te krijgen. Daarom heb ik bij het bestuur aangegeven dat het verstandiger is te stoppen. Misschien dat het zonder mij wel lukt."

Volendam heeft assistent-trainer Johan Steur aangesteld als interim- trainer. Sturing staat bij Vitesse nog tot medio 2011 onder contract. Hij werd in 2008 binnengehaald als de assistent-trainer voor de lange termijn, maar belandde op een zijspoor na de komst van hoofdtrainer Theo Bos.
„Ik voelde me geen assistent van Theo en zal dat ook nooit doen", aldus Sturing. „Dat vonden we allebei. Maar het is onzin dat er een probleem zou zijn tussen Theo en mij. Zo voetballen we nog wel eens samen."

Vitesse vond vorig jaar een unieke oplossing voor de situatie, toen Sturing de eerste trainer werd in de historie van het profvoetbal die op huurbasis naar een andere club verkaste. Volendam huurde de oefenmeester tot 1 juli. Tot die tijd is er dus niets aan de hand, maar vanaf die datum moet Vitesse weer een nieuwe rol vinden voor Sturing.
„We zullen weer met Edward om de tafel gaan om te kijken hoe we dit kunnen oplossen", zegt Marc van Hintum, de technisch directeur van Vitesse. „Het lijkt me niet logisch dat het iets bij het eerste elftal wordt, want Theo Bos heeft een doorlopend contract."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: