23 augustus 2010 In de media

Sturing verlaat Vitesse

Vitesse en Edward Sturing gaan zeer waarschijnlijk op korte termijn uit elkaar. De Arnhemse club zal het tot medio 2011 doorlopende contract van de voetbaltrainer uit Eerbeek afkopen.

„Het is de bedoeling dat we uit elkaar gaan”, bevestigde de 47-jarige Sturing maandagavond.

Sturing tekende in 2008 een contract voor drie seizoenen als assistent-trainer, maar hij belandde op een zijspoor toen Theo Bos hoofdtrainer. Sturing werkte nadien als (wedstrijd)scout, was op huurbasis hoofdtrainer bij FC Volendam en sprak recent met algemeen directeur Paul van der Kraan over het ontbinden van zijn contract.

„Zij hebben voorgesteld om het contract af te kopen”, aldus Sturing. „Van der Kraan komt een dezer dagen terug van vakantie. Dan zou het op papier komen. Ik ga ervan dat dat dan zal gebeuren.”

Sturing verwacht niet dat de komst van de nieuwe clubeigenaar Merab Jordania van invloed zal zijn op zijn onderhandelingen met Van der Kraan. „Er verandert in zoverre niets, dat ik contact heb met Van der Kraan. Ik neem aan dat het afgehandeld wordt”, aldus Sturing.

„Ik vind het jammer dat het zo afloopt. Ik heb 22 jaar bij de club gewerkt en was graag gebleven of op een leukere manier weggegaan. Maar als ik straks weer vrij ben, kan ik weer kijken naar mijn toekomst in het voetbal.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: